Ramsaran: Alle AOV'ers krijgen de SRD 1.800 al
09 Oct, 00:01
foto
Minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken & Volkshuisvesting


Minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting zegt desgevraagd aan Starnieuws dat de SRD 1.800 koopkrachtversterking voor mensen die AOV ontvangen, reeds voor hen gestort wordt op hun rekening. Het bedrag wordt niet samen met de SRD 1.750 AOV-uitkering overgemaakt. Vandaar dat er verwarring kan ontstaan bij personen die denken dat ze de koopkrachtversterking niet krijgen.

VHP-fractieleider Asis Gajadien zei vrijdag in De Nationale Assemblee dat vanaf juli de regering de koopkrachtversterking heeft goedgekeurd, maar dat de mensen deze nog niet ontvangen. Hij ergerde zich over deze situatie. Ramsaran zegt dat de AOV'ers vóór de tiende van de maand de SRD 1.800 overgemaakt krijgen. In september is de koopkrachtversterking voor augustus uitbetaald. Over de maand september zal de koopkrachtversterking voor AOV'ers uiterlijk de tiende van deze maand worden overgemaakt.

De bewindsman zegt dat aanvankelijk niet iedereen die AOV ontvangt in aanmerking kwam voor de koopkrachtversterking. Daarna heeft de regering besloten dat ongeacht de inkomsten van de zestig plussers, alle senioren burgers in aanmerking moeten komen voor de sociale steun. Het gaat om ongeveer 50.550 personen die deze koopkrachtversterking krijgen.


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May