Samen Bouwen aan een Sterk Hart op Wereld Hart Dag
29 Sep, 08:55
foto
Sedert donderdag 28 september zijn enkele lichtpunten van het Zorghotel Suriname rood gekleurd.


Vandaag, 29 september is het Wereld Hart dag, een belangrijke jaarlijkse gebeurtenis. Overal ter wereld worden op deze dag diverse activiteiten en bewustmakingsinitiatieven georganiseerd om aandacht te vragen voor hartziekten en de preventieve maatregelen om cardiovasculaire aandoeningen te beheersen. Deze evenementen zijn vooral gericht op het voorlichten van mensen over de symptomen van hart- en vaatziekten om verdere complicaties te voorkomen.  Daarnaast willen we mensen aanmoedigen een gezonde levensstijl aan te nemen om hart gerelateerde aandoeningen te voorkomen en onder controle te houden.

Het hart is een van de vitale organen van het menselijk lichaam. Een slecht functionerend hart kan fatale gevolgen hebben. Het is dan ook van cruciaal belang voor iedereen om goed voor zijn of haar hart te zorgen. Gebrek aan bewustzijn over de gezondheid van het hart en bepaalde levensstijlgewoonten maken cardiovasculaire aandoeningen (CVD's) tot een van de belangrijkste doodsoorzaken wereldwijd. Elk jaar sterven ongeveer 1,7 miljoen mensen als gevolg van hart- en vaatziekten, wat ongeveer 31% van alle wereldwijde sterfgevallen vertegenwoordigt.

Hartaanvallen, beroertes en coronaire hartziekten zijn de meest voorkomende oorzaken van overlijden door cardiovasculaire aandoeningen. Deze hartaandoeningen zijn verantwoordelijk voor bijna 85% van alle sterfgevallen door hart- en vaatziekten. Wereld Hartdag speelt een cruciale rol in het vergroten van het bewustzijn, wereldwijd mensen te informeren over het belang van een gezond hart en het samenbrengen van organisaties om actief deel te nemen aan verschillende evenementen om bewustwording te creëren.

Een gezonde levensstijl is de eerste preventieactie tegen hart- en vaatziekten. Door regelmatige lichaamsbeweging, een uitgebalanceerd dieet en het vermijden van roken en alcoholgebruik kunnen we het risico op hartproblemen aanzienlijk verminderen. Bovendien speelt het controleren van de bloeddruk, het cholesterolgehalte en het regelmatig meten van de bloedsuikerspiegel, een cruciale rol in het behouden van een gezond hart.

Het vroegtijdig opsporen van hartproblemen is van onschatbare waarde. Vaak kunnen symptomen van hart- en vaatziekten onopgemerkt blijven. Daarom is het cruciaal om regelmatig uw hartgezondheid te laten controleren. In een vroeg stadium kunnen problemen geïdentificeerd en behandeld worden, wat het verschil kan maken tussen een beheersbare aandoening en een ernstig gezondheidsrisico. 

In het kader van bewustwording en geleid door het geloof dat de Surinaamse bevolking het voorbeeld zal zijn in haar streven, niet alleen een goedhartig volk te zijn, maar ook een met een gezond hart, ondersteund het zorghotel de oproep van Rotary club of Paramaribo Quota. Sedert donderdag 28 september zijn enkele lichtpunten van het Zorghotel Suriname rood gekleurd. Als RCR Medical Centre Suriname (zorghotel) hopen wij de bevolking een gezonde en hartelijke hartdag.
Laten we samen streven naar een gezonde toekomst, vol vitaliteit en welzijn.

Wayne Telgt
General Manger RCR Medical Centre
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May