2e B737-800 van SLM wordt klaargestoomd voor regio
27 Sep, 20:43
foto
Het lease toestel van de SLM, B737-800, de PZ-TCX, is in de nacht geland op de Johan Pengel luchthaven. Dit vliegtuig gaat ingezet worden op de regionale route. (Foto: SLM)


Het tweede lease toestel van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), B737-800, de PZ-TCX, is vannacht geland op de Johan Pengel luchthaven. Nadat de documentatie en aanmeldingen in orde zijn kan het vliegtuig binnen niet al te lange tijd commercieel worden ingezet op de regionale route.

Samen met luchtvaartautoriteit Casas zal er worden gewerkt aan het verder afronden van de documentatie. Ook zal het vliegtuig moeten worden aangemeld op elke destinatie die Surinam Airways op dit moment bevliegt. Het toestel landde onder leiding van gezagvoerder Miquel Jap en captain Jim Laret in de vroege ochtend op Zanderij. Het vliegtuig was gestationeerd in Marana (Arizona-VSA)

Voor het verder herstel en het hebben van vliegtuigen in eigen beheer ondertekende de SLM op 3 juli de leaseovereenkomst voor de tweede B737-800 met een van werelds grootste vliegtuig leasebedrijven, AerCap. Nu bijkans drie maanden na ondertekening mocht Surinam Airways dit vliegtuig verwelkomen.

Met de komst van de PZ-TCX wordt de operationele flexibiliteit verhoogd en tevens de basis gelegd voor de uitgezette groei naar stabiliteit, meldt het bedrijf.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May