Powerlifting team behaalt ruim 40 medailles in Peru
10 Sep, 03:08
foto
Randall Kariodemedjo heeft een gouden, een zilveren en een bronzen medaille in de wacht gesleept. Hij fungeert ook als voorzitter van de SPF en is ingenomen met de resultaten.


Het nationale powerlifting team heeft in Lima, Peru op de jaarlijkse Zuid-Amerikaanse Powerlifting & Bench Press kampioenschappen 2023 bijkans 40 medailles behaald. Het gaat om 10 goud, 16 zilver en 13 brons.  De Surinaamse atleten hebben zaterdag meegedaan aan de kampioenschappen in hun onderdelen. De 12 atleten die zijn afgereisd naar Peru hebben allen medailles behaald. Twee van hen komen vandaag nog uit.

De Surinaamse delegatie wordt begeleid door Cynthia Dekker en Roshni Jankie, bestuursleden van de Suriname Powerlifting Federation (SPF). Het team bestaat uit de atleten Lyndon Ammersingh, Omarr Johns, Abigael Hing, Diëgo Kartataroeno, Damion Djakarsi, Sjafee Kasnawi, Selmon Durgaram, Kenji Reyke, Sharivah Badloe, Djayand Oedai, Tsuyenne Amatredjo en Randall Kariodimedjo. Deze atleten hebben zich bij diverse sportevenementen weten te kwalificeren voor deze internationale wedstrijden. Voor de atleten Kartataroeno, Djakarsi, Kasnawi, Durgaram, Reyke en Oedai waren deze wedstrijden hun eerste op internationaal niveau, meldt de SPF.

Tsuyenne Amatredjo veroverde goud en zilver.

Kariodimedjo die ook fungeert als voorzitter van de SPF is erg tevreden met de geleverde prestaties van de Surinaamse atleten. “Wij hebben als land vorig jaar voor het eerst meegedaan aan deze internationale kampioenschapswedstrijden en hebben toen onze stempel gedrukt in Brazilië. Vorig jaar waren wij met 5 man afgereisd, en dit jaar bestaat het team uit 12 atleten die allemaal een prijs in de wacht hebben gesleept”, laat Kariodimedjo optekenen.

Omarr Johns komt met 2 gouden en 3 zilveren medailles naar huis.

De SPF hoopt dat deze resultaten meer licht zal schijnen op de powerliftingsport in Suriname, zodat deze zijn waardige plek mag innemen binnen het sportgebeuren en vanuit de overheid ook meer geïnvesteerd kan worden in deze sport. Het
nationale team heeft op eigen kracht en met ondersteuning van enkele sponsoren heeft kunnen deelnemen aan de kampioenschapswedstrijden in Peru.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May