Supermarkten mogen geen landbouwchemicaliën verkopen
11 Jul, 20:56
foto


In supermarkten mogen er geen landbouwchemicaliën en bestrijdingsmiddelen worden verkocht. Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) benadrukt dat in een bedrijfsvergunning van de winkelier niet staat dat deze spullen mag verkopen.

Op basis van de wet is er toestemming vereist van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) voor de import van bestrijdingsmiddelen. Verder dient de etikettering in de Nederlandse taal vermeld te staan. Daarnaast mogen bestrijdingsmiddelen niet samen in een ruimte worden uitgestald met levensmiddelen, kleding, diervoeding en of huishoudelijk artikelen. Ook in een bar of restaurant mogen bestrijdingsmiddelen niet ten verkoop worden aangeboden.

Bij overtreding van voorschriften van de Bestrijdingsmiddelenwet is er sprake van een economisch delict en zal het ministerie van EZ optreden krachtens de Wet Economische Delicten, meldt het ministerie.  De controle en handhaving op deze wettelijke regelingen zal plaatsvinden in samenwerking met het ministerie van LVV en de Districtscommissarissen.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May