Jubithana tekent luchtvaartovereenkomst met VAE
10 Jun, 10:40
foto
Minister Albert Jubithana van TCT op de Johan Adolf Pengelluchthaven te Zanderij vrijdag vóór vertrek naar Midden Oosten.


Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) zal maandag in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) luchtvaartovereenkomst tekenen. Een dag daarna is hij in Qatar om zijn handtekening te plaatsen onder een memorandum of understanding. De bewindsman is vrijdag via Nederland vertrokken richting Midden Oosten.

"De Surinaamse regering heeft zich ten doel gesteld om ruim 30 luchtvaartovereenkomsten getekend te hebben aan het einde van haar regeerperiode", zegt de bewindsman kort vóór vertrek in gesprek met journalisten op de luchthaven. De regering heeft bij haar aantreden 13 luchtvaartovereenkomsten aangetroffen. "Dit kunnen we niet hebben. Ik moet nu vliegen vanuit het zuiden naar het noorden en van het noorden weer naar het zuiden om mijn destinatie aan te doen. De vliegreis duurt op deze manier te lang. Indien we al een luchtvaartovereenkomst hadden kon ik van punt tot punt vliegen,” zegt Jubithana

De bewindsman heeft de vorige maand een tweetal uitnodigen gekregen, waar hij nu invulling aan geeft. In Qatar zal hij van de gelegenheid gebruikt maken om een onderhoud te hebben met de CEO van Qatar Airways. Volgens Jubithana zit er meer voordeel in bij het ondertekenen van een luchtvaartovereenkomst met een land. Andere aspecten komen ook aan de orde zoals toerisme en exportmogelijkheid. De minister verwijst naar Brazilië dat veel goederen exporteert naar het Midden-Oosten. Volgens hem moet het Surinaamse bedrijfsleven munt slaan uit deze mogelijkheden.

Na het afronden van zijn werkbezoek in het Midden-Oosten zal de minister kort in Nederland verblijven om onder meer gesprekken te voeren met Europa-park, een organisatie opgebouwd uit hotelketens, water- en attractieparken.

Advertenties

Saturday 18 May
Friday 17 May
Thursday 16 May