Tweetal 5 jaar de bak in voor beroving en mishandeling
09 Jun, 06:47
foto


Lorenzo D. en Jorginio C. moeten van rechter Lydia Ravenberg vijf jaar in de bak voor diefstal in vereniging door middel van inbraak. Volgens het onderzoek hadden zij daarbij geweld gebruikt tegen de slachtoffers.

Gewapend met een houwer, hadden zij ingebroken in een huis en hielden zij zich verscholen in de badkamer. Daarop vielen zij de eigenaar en zijn vrouw aan om hen geld en goederen afhandig te maken. De man werd tegen de grond geslagen en ook zijn vrouw moest het ontgelden. Ravenberg stelde dat het tweetal door deze daad de lichamelijke integriteit en het veiligheidsgevoel van de slachtoffers hebben aangetast. De benadeelden zullen nog lange tijd de gevolgen hiervan ondervinden.

De magistraat zei verder dat Lorenzo D. en Jurgen C. op geen enkel moment spijt hebben betuigd van de handelingen die zij hebben gepleegd. In hun laatste woorden gaven beiden aan onschuldig te zijn en niets te hebben gedaan. De bewijslast was volgens de rechter echter overweldigend. De huiseigenaar heeft bij confrontatie de daders herkend, omdat ze geen mondmasker op hadden. Bovendien kent hij ze van de buurt. De slachtoffers zijn daarnaast altijd consistent geweest in hun verklaringen.

Voorts is uit voice-berichten duidelijk gebleken dat de geweldenaars over de overval hebben gecommuniceerd met elkaar en bang waren dat de één de ander zou verlinken. De rechter heeft met dit vonnis de eis van officier van justitie Santusha Raghoe overgenomen. Lorenzo D. en Jurgen C. zullen hun vijf jaren celstraf moeten uitzitten, met aftrek van de tijd die ze in voorarrest hebben doorgebracht. Zij hadden als advocaat respectievelijk Maureen Nibte en Aarti Radja.
Advertenties