Real Madrid-captain Karim Benzema verlaat club na 14 jaar
04 Jun, 12:42
foto
Karim Benzema is Real Madrid's tweede topscorer aller tijden, met 353 doelpunten voor Madrid, achter alleen Cristiano Ronaldo met 450. (Foto: Reuters)



Ballon d'Or-winnaar Karim Benzema zal vandaag voor de laatste keer te zien zijn in het shirt van Real Madrid. Hij verlaat de club na 14 jaren vol trofeeën als vrije speler in het slotseizoen. De 35-jarige aanvaller wordt sterk in verband gebracht met een lucratieve overstap naar Saudi-Arabië.

"Real Madrid en onze aanvoerder Karim Benzema zijn overeengekomen om een einde te maken aan zijn briljante en onvergetelijke periode als speler bij onze club", aldus Los Blancos zondag in een verklaring. "Madrid wil zijn dankbaarheid en al zijn liefde tonen aan iemand die een van onze grootste legendes is."

De aankondiging komt nadat Madrid-coach Carlo Ancelotti zaterdag had gezegd dat er "geen twijfel" bestond over de toekomst van Benzema in Madrid, waarbij hij opmerkte dat de aanvaller nog een contract voor een jaar had.

En Benzema zelf had gezegd "niet alles wat je op internet leest is werkelijkheid" nadat er in de week berichten verschenen over zijn mogelijke vertrek naar Saudi-Arabië.

De Franse aanvaller kwam in 2009 over van Ligue 1- team Lyon naar Madrid.

Benzema vestigde zich als een belangrijke speler naast Cristiano Ronaldo en Gareth Bale in de geroemde "BBC" aanvallende drietand, voordat hij zich ontwikkelde tot de leider van het team toen de Portugese spits in 2018 vertrok.

Benzema heeft met Madrid een recordaantal van 25 trofeeën in de wacht gesleept, waaronder vijf Champions Leagues, vier La Liga-titels en drie Copa del Rey-titels, en is de huidige houder van de Ballon d'Or voor 's werelds beste speler.

Hij is Real Madrid's tweede topscorer aller tijden, met 353 doelpunten voor Madrid, alleen achter Ronaldo met 450.

Benzema had een memorabel seizoen in 2021/22 en leidde Madrid naar de Champions League-titel met 15 beste doelpunten in de competitie. Hij speelde 647 wedstrijden voor Madrid, de vijfde plaats van alle spelers. De Fransman is de vierde topscorer in de geschiedenis van de Champions League en de vierde topscorer in de geschiedenis van de Spaanse competitie.

"Benzema's carrière bij Real Madrid is een lichtend voorbeeld van gedrag en professionaliteit geweest", zegt de club-leiding.

De club zei dinsdag dat het een "daad van eerbetoon en afscheid" voor Benzema zal organiseren.

"Real Madrid is en zal altijd zijn thuis zijn en we wensen hem en zijn hele familie het allerbeste in deze nieuwe fase van zijn leven", aldus Madrid.

Benzema's laatste optreden voor de club zou later op zondag kunnen zijn, wanneer Madrid Athletic Bilbao ontvangt in La Liga in het Santiago Bernabeu.

Madrid bevestigde zaterdag dat Eden Hazard, Marco Asensio en Mariano Diaz ook allemaal deze zomer vertrekken, waardoor er voldoende ruimte overblijft voor nieuwe aanwinsten in de aanval.

Ancelotti vermeed zaterdag te praten over de vermeende interesse van Madrid in Engeland en Tottenham-spits Harry Kane. "Ik ga het niet hebben over de toekomst van het huidige team", zei Ancelotti.

"Kane is een geweldige speler, hij is een speler van Tottenham, we moeten de speler en Tottenham respecteren."
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April