Twee tieners ingesloten voor zware mishandeling
29 May 2023, 22:47
foto


De tieners T.M. (16) en I.D. (15) zijn door de politie van het bureau Nieuw Nickerie aangehouden voor zware mishandeling, mishandeling en poging doodslag. Dit tweetal wordt ervan verdacht in de zaak van een winkeldiefstal in de vooravond van vrijdag 26 mei 2023 de winkelier te hebben verwond.

De winkelier verklaarde tegenover de politie dat hij twee 10-jarige verdachten op heterdaad heeft betrapt bij het stelen van enkele goederen uit de winkel. Hij hield de twee jongens staande en stelde de moeder daarvan in kennis. De 16-jarige T.M., broer van de 10-jarige begaf zich samen met zijn 15-jarige vriend I.D. op de bromfiets naar de winkelier.

In plaats van te bemiddelen, ging het tweetal tegen de winkelier tekeer, waarbij er een worsteling ontstond tussen hen. Daarbij zagen de twee 10-jarige verdachten kans uit de winkel te rennen, achterna gezeten door de winkelier. Ook I.D. en T.M. renden de winkel uit, waarbij T.M. een scherp voorwerp tevoorschijn haalde en de winkelier twee steekverwondingen toebracht op zijn rug. Het slachtoffer haalde een vuistvuurwapen tevoorschijn, waarna de twee verdachten voor de komst van de politie de plaats middels de bromfiets verlieten. De winkelier is na medische behandeling heengezonden.

De twee verdachten I.D. en T.M. werden opgespoord en zaterdag aangehouden. Zij werden voorgeleid en na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld. Vanwege hun jeugdige leeftijd is het tweetal ingesloten in het Jeugd Doorgangshuis te Opa Doelie. Het verdere onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Jeugdzaken, meldt de politie Public Relations.

Advertenties