Braziliaanse Belem gastheer 30e Klimaattop in 2025
27 May 2023, 16:30
foto
De Braziliaanse president Luiz Inacio Lula da Silva poseert met de gouverneur van de deelstaat Para, Helder Barbalho en de Braziliaanse minister van Buitenlandse Zaken Mauro Vieira, tijdens een bijeenkomst in het Alvorada-paleis, nadat de Verenigde Naties de stad Belem in het Amazonegebied hadn bevestigd als de gastheer van de COP30-klimaatverandering top in november 2025, in Brasilia, Brazilië. (Foto via Reuters)


De Braziliaanse regering heeft meegedeeld dat de Verenigde Naties de stad Belem in het Amazonegebied hebben bevestigd als gastheer van de COP30-top over klimaatverandering in november 2025. President Luiz Inacio Lula da Silva deed de aankondiging in een video samen met zijn minister van Buitenlandse Zaken en de gouverneur van de deelstaat Para, waar Belem ligt.

"Ik ben ervan overtuigd dat het een geweldig evenement gaat worden", zei Lula, die eerder had beloofd om te proberen de VN-klimaatbesprekingen naar een stad in 's werelds grootste regenwoud te brengen.

De Braziliaanse leider woonde vorig jaar de COP27 in Egypte bij als verkozen president en beloofde de regenwoudnatie opnieuw te zullen inzetten voor het aanpakken van de klimaatcrisis. De gesprekken zijn dit jaar gepland in Dubai.

"Ik heb COP's bijgewoond in Egypte, Parijs, Kopenhagen en het enige waar mensen over praten is de Amazone, dus ik vroeg: waarom zou je het niet hosten in een Amazone-staat, zodat je kunt weten wat de Amazone werkelijk is?" zei Lula. "Dat is heel belangrijk."

Belem is de tweede meest bevolkte stad in het Amazonegebied van Brazilië, na Manaus, waar de wedstrijden van het WK 2014 werden gehouden.
Advertenties