Surinamer met coke opgepakt op Filipijnse luchthaven
24 May 2023, 16:36
foto
Renaldo Wilfred Oliviera (48) is voor drugssmokkel opgepakt op de Clark International Airport in de Filipijnse gemeente Mabalacat city, Pampanga.


De autoriteiten in de Filipijnen hebben dinsdag de Surinaamse Renaldo Wilfred Oliviera (48) gearresteerd nadat hij had gepoogd om bijna 4 kilo cocaine via de Clark International Airport (CRK) te smokkelen.

In een verklaring op woensdag identificeerde de Philippine Drug Enforcement Agency-Central Luzon (PDEA 3) de verdachte als Renaldo Wilfred Oliviera, een Surinaamse staatsburger.

Hij kwam dinsdag in de vroege avond aan boord van Emirates Airlines vanuit Dubai aan op de Filipijnse luchthaven CRK . Een uur later werd hij gearresteerd nadat een beveiligingshond op de luchthaven iets in zijn bagage had gesnoven en de autoriteiten ontdekten dat er illegale drugs in verborgen waren.

De PDEA 3 zei dat ongeveer 3,7 kilo cocaïne verborgen in het jasje van de verdachte werd gevonden door de autoriteiten nadat ze zijn bagage hadden geopend.

"Ongeveer 30 vacuümverzegelde transparante pakken gewikkeld in gaasdoek en blauw carbonpapier met cocaïne werden teruggevonden in het bezit  van Olivieira," zei het.

De PDEA 3 zei dat de operatie die leidde tot de ontdekking van de cocaïne en de arrestatie van de Surinaamse man gezamenlijk werd uitgevoerd divers Filipijnse luchthavenautoriteiten, anti-drugsautoriteitenmet , immigratiediensten en buitenlandse zaken.
Advertenties