Man overleden die betrokken was bij zware aanrijding Calcutta
13 Apr 2023, 16:55
foto


Een van de zeven personen die gewond raakte bij een aanrijding te Calcutta woensdag, is vandaag overleden in het ziekenhuis. Charles E. (52) was mede-inzittende.

Twee voertuigen botsten tegen elkaar aan de Coppenameweg ter hoogte van km 63. De politie van bureau Calcutta trof ter plekke een lijnbus aan die de route Paramaribo/Totness onderhoudt en een bestelwagen. Uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat beide voertuigen in dezelfde richting reden. De autobestuurders kwamen vanuit de richting van Coronie gaande naar die van Paramaribo.

In de lijnbus zaten er negen passagiers, inclusief de bestuurder R.B. (68). Naar zijn zeggen zag hij op een afstand de bestelwagen die langs de weg geparkeerd stond. Op het moment toen hij de bestelwagen dichtbij was genaderd en deze wilde inhalen, reed de bestuurder S.G. (21) de weg op, met als gevolg de botsing tussen de twee voertuigen.

De 77-jarige passagier H.V. die voorin in de lijnbus zat, raakte bekneld in het voertuig en werd met behulp van de brandweer van Groningen uit zijn benarde situatie bevrijd. Twee andere passagiers waren niet aanspreekbaar. Een gewonde passagier is op de RGD-poli van Tijgerkreek behandeld, terwijl de zes andere gewonden per ambulance werden afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Een zwanger slachtoffer (41) is na medische behandeling op de SEH verwezen naar het Diakonessenhuis, meldt de Politie Public Relations.

Beide autobestuurders zijn in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs. De politie van het bureau Calcutta is belast met het onderzoek van deze aanrijding.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May