'Pakittow' wordt op 18 april weer gedagvaard
02 Apr 2023, 00:00
foto
Stephano 'Pakittow' Biervliet


De leider van het protest van 17 februari, Stephano 'Pakittow' Biervliet, wordt opnieuw gedagvaard. Hij zal op 18 april voor de rechter verschijnen. De unit Public Relations van het Openbaar Ministerie zegt desgevraagd aan Starnieuws dat de dagvaarding voor 30 maart was ingetrokken omdat deze niet conform de termijn van vier dagen volgens de wet had plaatsgevonden.

Pakittow wordt onder andere ten laste gelegd: opruiing, poging doodslag en poging zware mishandeling. Het Hof van Justitie gelastte eerder de invrijheidstelling van Biervliet, die met succes in beroep ging tegen de verlenging van zijn aanhouding. Hoewel het hof oordeelde dat een redelijk vermoeden van schuld bestond, vond het dat er geen dringende noodzaak was voor zijn verdere aanhouding.

Op 29 en 30 maart zijn de eerste verdachten voor de rechter verschenen voor hun mogelijke betrokkenheid bij de rellen van 17 februari 2023. Er zijn meer dan honderd verdachten in beeld gebracht. Geen enkele zaak zal buiten proces worden afgehandeld.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May