Ruim 60 illegalen verwijderd uit concessie Grassalco
31 Mar 2023, 16:23
foto
Een grote groep illegalen die bezig waren op de concessie van Grassalco is verwijderd. Er is hulp ingeroepen van de security van het hoofdkantoor. (Foto: Grassalco)


De Security van NV Grassalco heeft donderdag een groep illegalen verwijderd uit de goudmijn van het Staatsmijnbouwbedrijf te Maripaston in Para. Het gaat om ruim zestig illegalen die uit omliggende dorpen in het gebied afkomstig zijn. Enkelen voerden in opdracht van derden (ondernemers) werkzaamheden uit.

De ontruiming gebeurde in opdracht van president-directeur Wesley Rozenhout. De onverlaten zijn daags daarvoor tijdens reguliere patrouilles van de plaatselijke Security gesignaleerd in de goudput genaamd ‘Monkou’. Zij konden echter geen bewijs overleggen welke aanduidt dat ze legaal bezig zijn of dat er enige werkovereenkomst is met Grassalco, meldt het bedrijf.

Na geen gehoor te hebben gegeven aan mondelinge aanmaningen om het gebied te ontruimen, is donderdag versterking ingeroepen van de Security op het hoofdkantoor in Paramaribo. De groep werd gesommeerd om de plek per direct te ontruimen met alle toebehoren. “Het geheel is rustig aan toe gegaan. De mannen hebben zonder slag of stoot gehoor gegeven aan onze oproep. Er waren geen calamiteiten”, laat de afdeling Security optekenen.

Het is niet de eerste keer dat illegalen het concessiegebied van het staatsmijnbouwbedrijf betreden. Dit komt, omdat de locatie zeer uitgestrekt is waardoor zij gemakkelijk hun weg vinden. Doordat de beveiliging alert is en dusdanige maatregelen treft, gelukt het haar iedere keer weer om de mensen in de kraag te vatten, zegt Grassalco.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April