Levens: Scholen in geteisterde gebieden opgeknapt
21 Mar 2023, 03:44
foto
OS Phedra in het district Brokopondo is gerenoveerd. Leerkrachten en leerlingen zijn enthousiast over de opgeknapte school.


Diverse scholen in geteisterde gebieden zijn opgeknapt. De onlangs afgetreden minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Marie Levens, zegt aan Starnieuws dat 650 gebouwen in stad, district en binnenland nauwkeurig in beeld zijn gebracht. Dit is gebeurd in samenwerking met studenten van de Technische Faculteit. Stap voor stap is hierna met de renovatie begonnen

Hoewel er meerdere scholen voorzien zijn van nieuwe toiletgroepen en wasbakken, is de bijzondere vermelding dat 8 schoolgebouwen volledig gerenoveerd zijn. Vooral schoon drinkwater en schone toiletgroepen waren welkom voor de hygiëne in dit district, merkt Levens op.

De nieuwe toiletgroep van OS Brownsweg en nieuwe wasbakken.

Op Zanderij en in Brokopondo zijn de scholen te Phedra, Victoria, Compagniekreek, Brokopondo Centrum, Bronsweg, Lebidoti en Baku voorzien van nieuwe toiletgroepen en wasbakken.

Districtscommissaris Ludwig Mendelzoon van Brokopondo heeft zich verheugd uitgelaten tegenover Levens. "Het ministerie van Onderwijs is tastbaar aanwezig in ons district". De formele overdracht van de gerenoveerde scholen vindt deze maand plaats.
Advertenties

Thursday 25 July
Wednesday 24 July
Tuesday 23 July