Kustwacht wil meer controlepatrouilles tegen illegale visserij
17 Mar, 22:35
foto
De Kustwacht van Suriname nadert een vissersvaartuig tijdens een reguliere vaarpatrouille op zee.


Tijdens een reguliere vaarpatrouille op zee, zijn door de Kustwacht van Suriname donderdag drie vissersvaartuigen en hun vangst in beslag genomen inzake overtreding van de zeevisserijwet en vreemdelingenwet. De vaartuigen en de vangsten zijn door de Kustwacht in beslag genomen en overgedragen aan het Korps Politie Suriname, Regio Oost voor verdere justitiële afhandeling.

De Kustwacht geeft aan dat het van belang is dat er meer controlepatrouilles worden uitgevoerd, niet alleen tegen illegale visserij, maar ook op de naleving van de toezicht op andere wetten die gelden voor het Maritiem gebied van Suriname, waarover zij, de Kustwacht van Suriname, de verantwoordelijkheid draagt.

Bij de recente patrouille bleek dat een Surinaams Kustvissersvaartuig (SK-vaartuig) vervallen documenten aan boord had en geen VMS systeem. Het vaartuig voldeed ook niet aan het vereiste een kentekennummer te hebben en de inkerving van de naam van het vaartuig op het vaartuig. Eén bevolkingsvisserij vaartuig (BV-vaartuig) verrichte werkzaamheden buiten zijn werkgebied en een SK-lijn vaartuig had geen documenten aan boord.

Volgens gegevens uit de Brochure Bevordering van veiligheid en verbetering van arbeidsomstandigheden in de Surinaamse visserij door toepassing van internationale normen, draagt visserij naar schatting zo’n 5% bij aan het Bruto Binnenlands Product, meldt de Kustwacht. Door het illegaal vissen zou dit percentage kunnen afnemen, wat minder overheidsinkomsten betekent.


Advertenties

Tuesday 28 March
Monday 27 March
Sunday 26 March