VSB: Bedrijfsoperaties vinden normaal plaats op 24 maart
17 Mar, 20:31
foto


Het bestuur van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) adviseert zijn leden om op 24 maart de bedrijfsoperaties normale voortgang te doen hebben. Wel wordt gevraagd om alert te zijn. Organisatoren van de protestactie hebben het bedrijfsleven opgeroepen zijn deuren dicht te houden. Het bedrijfsleven rekent erop dat de veiligheidsdiensten met de nodige takt en professionaliteit orde en rust zullen handhaven.
 
In een onlangs gehouden bestuursvergadering heeft de VSB zich uitgesproken over het recht van het voeren van protestacties. "Het hoeft immers geen betoog dat de heersende verslechtende sociaal-economische situatie van ons land ten grondslag ligt aan de acties", zegt de VSB in een persbericht.

Echter is de VSB van mening dat het volledig sluiten van alle bedrijven juist destructief werkt op de reeds fragile economische en sociaal maatschappelijke omstandigheden.

De VSB adviseert haar leden derhalve, de bedrijven niet te sluiten, doch wel de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen ter bescherming van het personeel, have en goed.

De plunderingen van 17 februari en daarmee gepaard gaande materiële en immateriële schade lopen op in miljoenen SRDs, waarvan de samenleving uiteindelijk een deel van de rekening betaalt. Dit mag zich niet meer herhalen. Duurzame groei van de economie en behoud van banen is immers de prioriteit van het bedrijfsleven.
Advertenties

Tuesday 28 March
Monday 27 March
Sunday 26 March