Ondernemers van Chinese afkomst volgen opleiding BAVP
12 Mar 2023, 08:47
foto
De cursisten samen op de foto met minister Kenneth Amoksi en de Chinese ambassadeur. Voor het eerst is zo een opleiding gestart voor Chinese ondernemers. (Foto's: Juspol)


24 ondernemers van Chinese afkomst zijn zaterdag begonnen met de opleiding tot Buitengewoon Agent van Politie (BAVP). Dit is de eerste groep ondernemers die op zo een manier opgeleid zal worden, meldt Justitie en Politie.

Het verzoek voor deze opleiding is gekomen vanuit de Chinese ondernemers en het ministerie heeft zaken in orde gemaakt zodat de opleiding kan beginnen. De start vond plaats bij het Politie Opleidingscentrum.
 
Minister Kenneth Amoksi, de voorzitter van het Monitoringsteam Veiligheid Ondernemers Commissaris van Politie Orlando Jacott en de Chinese ambassadeur Han Jing waren aanwezig bij dit historische moment.


Amoksi sprak de cursisten toe en gaf aan dat de politie in de toekomst ook ondersteuning kan vragen aan deze groep bij het uitvoeren van haar werkzaamheden. Verder kan een deel van de geslaagden ook als reservisten worden ingezet waarbij ze verder getraind wordt en ze elke maand meehelpt met politiewerkzaamheden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May