Hofwijks: Niet opgeroepen tot protestacties vandaag
27 Feb 2023, 08:50
foto


Wat zich heeft voorgedaan tijdens de protestacties op vrijdag 17 februari 2023 zal nimmer worden getolereerd. Het Korps Politie Suriname heeft dat in duidelijke bewoordingen uitgelegd aan protestleider Curtis Hofwijks. Tijdens een gesprek dat de politie had met Hofwijks, heeft deze gezegd dat hij geen oproep heeft gedaan tot protestacties vandaag, maandag 27 februari.

Volgens Hofwijks zou hij, gezien de actuele situatie, vroeg of laat daartoe kunnen overgaan. Hij heeft beloofd dat hij de interne organisatie bij zijn toekomstige protestacties zodanig zal inrichten dat vandalen en criminelen al dan niet met ingeroepen hulp van de politie zullen worden opgepakt. Hofwijks zal een opvallende als een onopvallende ordedienst instellen bij zijn eventuele protestacties.

De politie heeft Hofwijks voorgehouden dat:
- Dat conform de wet men een vergunning dient te hebben voor straat protesten. Zonder vergunning zal er terstond worden opgetreden, waarbij de leider(s)/verantwoordelijke(n) onmiddellijk door de politie zal/zullen worden ingerekend;

- Dat zonder verkregen toestemming van het kabinet van de president, geen gebruik mag worden gemaakt van de Palmentuin en het Onafhankelijkheidsplein;

- Dat er geen toestemming meer zal worden verleend voor gebruik van een soundtruck;

- Dat de politie hard zal optreden als blijkt dat men zich niet houdt aan de gemaakte afspraken en de openbare orde verstoord, dan wel overgaat tot het plegen van strafbare feiten, vandalisme of baldadigheden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May