ABOP/PL eerste massameeting op verjaardag Brunswijk
10 Feb 2023, 12:47
foto
Leiders van Pertjajah Luhur en de ABOP tijdens de eerste gezamenlijke structurenvergadering. Deze is gehouden in PL-centrum te Beekhuizen donderdagavond.


De ABOP en PL hebben hun eerste gezamenlijke structurenvergadering donderdagavond gehouden. Daar is meegedeeld dat op dinsdag 7 maart in het André Kamperveenstadion de eerste gezamenlijke massameeting zal worden gehouden. Deze politieke manifestatie zal plaatsvinden op de verjaardag van ABOP-voorzitter tevens vicepresident, Ronnie Brunswijk.

PL-voorzitter Paul Somohardjo geeft aan dat deze structurenvergadering een doel heeft en dat is 25 mei 2025. Hij is er van overtuigd dat wanneer de twee partijen vroegtijdig beginnen met het volk bewust maken van het belang van de samenwerking, de combinatie ABOP/Pl de grootste kan worden. Daarom is een samenbundeling nodig om de strijd te winnen. “Samen staan wij sterk en samen zullen wij de overwinning behalen in 2025. Somohardjo stelt dat de PL geen concurrent van de ABOP is en omgekeerd ook niet. “Wi na wan” In 2010 hadden de PL en ABOP bij een en waren ze oppermachtig. Het is de NDP gelukt om de ABOP en PL uit elkaar te drijven. Echter geeft Somohardjo aan dat zij hieruit een les hebben geleerd. Niemand zal volgens hem deze twee samenwerkende partijen nu kunnen splitsen. 

Brunswijk bestempelt de structurenvergadering, die in het PL-centrum te Beekhuizen is gehouden, ook een als te zijn historisch. Hij is ingenomen met de opkomst en geeft aan een prettig gevoel te hebben om te weten dat hij de ondersteuning krijgt van zijn partijstructuren. Hij haalde weer aan dat gelet op de positie van de Javanen en de marrons, gezegd kan worden dat deze twee bevolkingsgroepen de meest achtergestelde groepen zijn binnen de samenleving. Hieraan kan er volgens hem verandering in komen door te strijden en de positie op te eisen. Deze strijd kan alleen geleverd worden door politieke invloed door in het machtscentrum te blijven. De ABOP-voorzitter voert aan dat de Javanen en marrons samen kunnen zorgen voor flinke zetelwinst. Beide bevolkingsgroepen vormen samen 145.000 kiezers.

 

De ABOP voorzitter roept de  PL’ers die de partij de rug hadden toegekeerd op om zich weer aan te sluiten binnen de partij en vertrouwen te hebben in de huidige leider. Hij geeft aan dat hoe sterker de PL wordt, hoe sterker de ABOP ook wordt. Ook roept hij de ABOP’ers die weg zijn om terug te komen. “Elkeen die weg was van de ABOP, komen jullie terug”. Op de structurenvergadering is de 'Denktank' geïnstalleerd. Deze heeft als taak om de verschillende strategieën uit te werken voor het behalen van een goed resultaat in 2025. Brunswijk is de voorzitter van de Denktank, waarin ook de PL-voorzitter en partijraad secretaris, minister Bronto Somohardjo zitting hebben. 

Somohardjo jr. vraagt zijn ABOP vrienden om waakzaam te zijn en de eenheid binnen de partij te behouden. Volgens hem is de ABOP heel snel gegroeid en dat is voor de verschillende tegenpartijen een doorn in het oog. Een voorbeeld aanhalend binnen zijn eigen partij, gaf hij aan hoe de eenheid binnen de PL is vernietigd door een bepaalde politieke partij. De PL floreerde binnen de politiek, maar anderen wilden de partij niet zien groeien. “Ze hebben vrienden en broeders van ons omgekocht om verraad te plegen. Ze hebben karaktermoord gepleegd”. Somohardjo jr. is blij dat de PL in de ABOP een partner, een vriend heeft gevonden en dat beide partijen nu elkaar hebben.

Voor de partijsecretaris van de ABOP, Assembleevoorzitter Marinus Bee, is deze eerste gezamenlijke structurenvergadering een historisch moment. Het bijzondere aan deze samenwerking is dat er niks op papier staat. Alles is gestoeld op basis van vertrouwen en broederliefde, wat een stevige basis is voor een verdere samenwerking in 's lands belang.  Hij complimenteert Brunswijk en Somohardjo voor hun visionair leiderschap. Bee roept de structuren en achterban van beide partijen op om in harmonie met elkaar samen te werken. “ Alleen door het leven in eenheid, kan je een strijd winnen”. Ook drukt Bee ze op het hart om vooral geloof te hebben in de partijen. “Laten wij ondanks alles zorgen voor een stabiele organisatie, combinatie waar mensen geloof in hebben”.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April