Twee doden bij aanrijding Afobakaweg
07 Feb 2023, 13:42
foto


Benito Tjon A Hung (58), bestuurder van een Noah busje en de mede inzittende Marlene Adams hebben maandagavond aan de Afobakaweg het leven gelaten. De aanrijding vond plaats met een personenbus.

De politie van het bureau Paranam trof bij aankomst ter plekke Tjon A Hung en Adams bekneld aan. Zij vertoonden geen teken van leven meer. De brandweer verleende assistentie om hen te bevrijden, meldt de politie Public Relations. 

Volgens het voorlopige onderzoek is gebleken dat beide voertuigen over de Afobakaweg reden. Het Noahbusje met 5 personen kwam vanuit de richting van Brokopondo terwijl de personenbus met 7 inzittenden, onder wie leerkrachten en scholieren in tegenovergestelde richting reed. Ter hoogte van mast 54 kwam vermoedelijk door tot nog toe onbekende reden het Noah busje op de rijhelft van zijn tegenligger met als gevolg de aanrijding.

De personenbus sloeg na de botsing over de kop en belandde in de trens. De overige inzittenden van beide voertuigen hebben letsels opgelopen en werden met de ambulance van het Nationaal Leger voor medische hulp afgevoerd naar de polikliniek van Klaaskreek. Hierna werden de gewonden met de ambulance van Surcad en de Medische Zending
overgebracht naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

De bestuurder van de personenbus Grando N. (27) is in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs en verkeerde niet onder invloed van alcohol. De materiële schade aan beide voertuigen is aanzienlijk.

In opdracht van het Openbaar Ministerie zijn de ontzielde lichamen hangende het onderzoek door de politie in beslag genomen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May