Simons: Geen ingewikkelde oplossing voor kiesregeling
05 Feb, 16:58
foto
NDP-ondervoorzitter Jennifer Simons


De Nationale Democratische Partij (NDP) wil geen ingewikkelde oplossing van de kiesregeling. Op een vraag tijdens de kadermeeting in Ocer zaterdagavond werd een vraag hierover gesteld uit het publiek. Ondervoorzitter Jennifer Geerlings-Simons zei dat de NDP de meest eenvoudige oplossing kiest om te voldoen aan de uitspraak van het Constitutioneel Hof.

Simons voerde net als partijvoorzitter Desi Bouterse aan dat de verkiezingen moeten komen in 2025. Het kiesstelsel moet gewijzigd worden en dat dient zo snel mogelijk te gebeuren. Men moet zich niet in allerlei bochten wringen. Simons merkte op dat de ene zegt 'one man one vote'. Als men daarmee komt, is dat ook goed voor de NDP. Zij benadrukte dat een kiesstelsel Suriname niet zal helpen. Het land heeft goede politici nodig.

Bouterse voerde aan dat wat er ook zal gebeuren, de verkiezingen gehouden dienen te worden uiterlijk 25 mei 2025. Simons merkte op dat sinds de uitspraak van het Constitutioneel Hof er voldoende tijd is om het kiesstelsel te wijzigen. Als men niets doet, betekent het niet dat de verkiezing op basis hiervan uitgesteld kan worden. De grondwet is heel duidelijk hier, benadrukte zij.
Advertenties