OM geeft meer uitleg dodelijke aanrijding fietser
03 Feb 2023, 12:12
foto


De bestuurder Ruiz G. (19) van de Mercedes-Benz die de 35-jarige fietser, Raymond Ford zondagochtend dodelijk heeft aangereden aan de Kwattaweg, is direct ingesloten. Bij deze aanrijding was ook betrokken de bestuurder van een Toyota Vitz, Odaa, E.

Uit het voorlopige onderzoek blijkt dat de bestuurders over de Kwattaweg reden, komend vanuit de richting van de Mariestraat en richting van Nw. Charlesburgweg. De fietser reed voor, gevolgd door de bestuurder van de Toyota Vitz en daar achter de bestuurder van de Mercedes-Benz, meldt het Openbaar Ministerie (OM) in een persbericht. 

Op gegeven moment zou de bestuurder van de Toyota Vitz naar rechts zijn uitgeweken, terwijl die van de Mercedes-Benz dit voertuig rechts wilde passeren. Vanwege de vermoedelijke hoge snelheid botste de bestuurder van de Mercedes-Benz van achteren tegen de Toyota Vitz en vervolgens tegen de fietser. 

De bestuurder van de Toyota Vitz, die alleen beschikte over een Nigeriaans rijbewijs, is heengezonden toen was komen vast te staan dat hij de fietser niet had aangereden.

De bestuurder van de Mercedes-Benz is in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld. Mede op grond van de waargenomen letsels op het lichaam van Ruiz G. concludeert het OM dat hij de Mercedes-Benz bestuurd heeft.
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April
Saturday 13 April