Winkels geven massaal gehoor om deuren dicht te houden
20 Dec 2022, 08:49
foto
Winkels en bouwmateriaalzaken hebben vanmorgen hun deuren niet geopend. Verschillende personen die spullen wilden kopen, zijn voor gesloten deuren komen te staan. (Foto's: Marilyn Ford)


Surpermarkten, bouwmateriaalzaken, warenhuizen en andere winkels hebben vanmorgen massaal hun deuren gesloten. Er is gehoor gegeven aan de oproep van de overkoepelende Chinese vereniging, Suriname Chinese United Association (SCUA) en Winkeliers- en Ondernemersvereniging Suriname (WOVS) om de deuren tot 13.00 uur dicht te houden.

SCUA en WOVS hebben een krachtig signaal gegeven aan de regering om te handelen. In korte tijd zijn er veel brute berovingen geweest, waarbij winkeliers ook het leven hebben gelaten. Zij willen dat er garanties komen voor de veiligheid. Er zijn enkele voorstellen gedaan voor wetswijziging en andere maatregelen.


De SCUA dringt er sterk bij de regering op aan, om onmiddellijk meer middelen en manschappen beschikbaar te stellen om de veiligheid van alle burgers te verbeteren en te waarborgen. Er is overleg geweest met Justitie & Politie over de situatie. De winkels zullen om 13.00 uur hun deuren weer openen.
Advertenties