Oppermachtig Engeland verslaat Senegal
04 Dec 2022, 17:56
foto
Bukayo Saka scoort tegen Senegal zijn derde doelpunt van het toernooi. (Foto: Reuters)


Een dominante Engeland heeft na een zwak eerste halfuur het spel in het Al Bayt Stadum volledig gedomineerd. Senegal kwam in de eerste dertig minuten goed opzetten en kreeg ook kansen. Maar het was Engeland dat scoorde. Na het eerste doelpunt, waren de Senegalezen geleverd. Niets lukte meer tegen de snelle en machtige Engelsen. Senegal kreeg drie doelpunten tegen zich en gaat naar huis. Engeland in de kwartfinale.

Door een slechte pass van Harry Maguire voor het eerste half uur kan Senegal naar voren spurten. De voorzet komt binnen en de volley van Boulaye Dia wordt geblokt door de knie van John Stones.

De bal valt dan voor Ismaila Sarr, die onder druk staat met Jordan Pickford die eruit duikt, maar toch het doel zou moeten raken. In plaats daarvan tilt hij zijn schot over.

Senegal blijft prikken. Engeland maakt opnieuw een fout als Bukayo Saka de bal weggeeft. Ismaila Sarr weeft in het strafschopgebied en speelt door naar Boulaye Dia, die een schot afvuurt vanuit een hoek die de keeper van Engeland met zijn arm blokkeert. VAR weigert de strafschop. De tweede gouden kans voor Senegal.

Jordan Henderson (39') breekt de ban uit het niets. Hij komt naar voren in het strafschopgebied. Het is een briljante flick van Phil Foden, een geweldige run van Jude Bellingham die de bal terugtrekt en Henderson finisht met zijn linkervoet.

De combinatie tussen de twee spelers die de ruimte hebben gekregen om op het middenveld rond te zwerven. En dan komen de Engelsen weer goed op gang. Senegal aan het achtervolgen.

In extra tijd voor de rust maakt Harry Kane (47')zijn eerste doelpunt van het WK 2022. Hij krijgt ruimte in het strafschopgebied en maakt geen fout met een verpletterde maar gecontroleerde afronding. Het waren echter de tackle, run en pass  van die Bellingham het haalden.

Het zelfvertrouwen van de Engelsen kent geen grenzen. Ze worden steeds beter op het veld en domineren het spel. Bukayo Saka (57') pakt zijn derde doelpunt op dit toernooi. Kane wordt afgestopt in zijn rush, Foden neemt over. De Senegalezen verliezen Saka die voor het doel staat helemaal uit het ook. Na een goede pass van Foden wipt Saka de bal naast doelman Edouard Mendy binnen.

Kane krijgt nog de kans om zijn tweede voor de avond binnen te wippen. Hij kan echter niet bij de voorzet van Marcus Rashford.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May