Marokko krijgt de Rode Duivels klein
27 Nov 2022, 12:10
foto
Abdelhamid Sabiri schiet de bal rechtstreeks vanuit een vrije trap het doel in. Thibaut Courtois heeft het nakijken. (Foto: AFP)


De Rode Duivels zijn komen voetballen en dat tonen ze superieur. Ze zijn immers de tweede beste in de wereld, maar het zijn de Marokkanen die de goals scoren. Twee prachtige doelpunten van de hosselende Marokkanen. Ze kloppen de tweede beste voetballers ter wereld. Dit toernooi blijft schokken. België moet nu zien te winnen van Kroatië als het nog een kans wil maken in dit toernooi.

De eerste kans in de wedstrijd is voor Michty Batshuayi. Hij legt af voor Eden Hazard, die op zijn beurt broer Thorgen op de beenvleugel aantreft. Hij baant zich een weg naar Batshuayi, die linksbenig toeslaat, maar Yassine Bounou spreidt zich wijd uit om achterom te draaien.

Elke keer als de Belgen de bal hebben, ontstaat er een enorm fluitconcert in het Al Thumama. Het is duidelijk dat ze voor ergere vuren hebben gestaan. De ervaren spelers van België weten wanneer ze naar voren moeten gaan, wanneer ze de bal moeten vasthouden en wanneer ze lang moeten gaan. Het gaat erom dat door te geven en ervoor te zorgen dat iedereen op hetzelfde podium staat.

Amadou Onana van Everton komt voor zijn verdediger en de keeper, maar kopt de hoekschop over de lat. België heeft zich heel goed in dit spel genesteld. Opnieuw een gevaarlijk spelhervatting voor België en Kevin de Bruyne. Het is deze keer van links, maar het is weer gewist.Het valt voor De Bruyne en zijn inzet gaat naast voor een hoekschop....

Achraf Hakimi kopt een bal terug, maar een ambitieuze volley van Selim Amallah drijft onschuldig over de lat. Ofschoon de Belgen een betere partij spelen, hebben ze van de zes schoten slechts een schot op doel kunnen krijgen.

De drama volgt op slag van rust, wanneer Marokko een vrije trap krijgt op een interessante positie. Hakim Ziyech krijgt de bal op de een of andere manier in de netten van Thibaut Courtois. De tribune gaat los. VAR checkt en Romain Saiss (zijn arm) staat buitenspel. Goal afgekeurd. De Belgen herademen.

Ook na de rust gaat Marokko op zoek. Sofiane Boufal krijgt de bal op de linkervleugel, glijdt naar binnen en laat de schouder vallen om langs Thomas Meunier te komen. Hij probeert dan in de verre hoek te kruipen, maar krijgt er gewoon niet genoeg buiging op en het flitst centimeters breed.

Abdelhamid Sabiri schiet rechtstreeks vanuit de linkervleugel een vrije trap voorbij Courtois. Hij schiet de bal in de eerste paal en verslaat Courtois, die van zijn lijn is gekomen en klaar is om te proberen de voorzet te nemen. Marokko kreeg in de eerste helft onder vergelijkbare omstandigheden een doelpunt afgekeurd, maar dit is er een die blijft staan.

Een nacht die Marokko niet zal vergeten, als Zakaria Aboukhlal in extra tijd de tweede voor de Marokkanen langs Courtois knikkert. Aboukhlal is de vervanger van Boufal. Spel over voor de Belgen. Route één vanuit Marokko en het werkt! Een keer wordt een doeltrap afgetrapt door Aboukhlal. Het wordt verzameld door Ziyech, die draait en keert, en vervolgens afsnijdt voor Aboukhlal, die in het dak van het net schiet. Weer een schok op dit WK!
Advertenties

Wednesday 29 November
Tuesday 28 November
Monday 27 November