WK-tickets in Qatar duurste ooit
18 Nov 2022, 02:56
foto
Het FIFA World Cup 2022 wordt voor het eerst in het Midden-Oosten gehouden, in Qatar. Het Arabische land heeft zo'n US$ 3 miljard geinvesteerd voor het toernooi. (Foto: Reuters)


Voetbalfans die WK-wedstrijden in Qatar bijwonen, betalen bijna 40% meer voor wedstrijdkaartjes in vergelijking met degenen die de 2018-editie in Rusland hebben gezien, waarbij kaartjes voor de finale maar liefst gemiddeld US$ 812 kostten, blijkt uit een studie. Terwijl fans in Rusland gemiddeld US$ 180 betaalden voor een zitplaats, kosten kaartjes voor wedstrijden in Qatar gemiddeld US$ 241, volgens een onderzoek van Keller Sports.

De ticketprijzen in Qatar zijn de hoogste ooit voor WK-wedstrijden in de afgelopen 20 jaar, met die voor de finale 59% hoger dan vier jaar geleden, volgens de studie van de in München gevestigde sportoutfitter.

"Het WK in Qatar wordt nu al beschouwd als het duurste WK ooit. De bouw van zes nieuwe stadions en de volledige renovatie van twee andere arena's in het land, zouden zo'n 3 miljard dollar hebben gekost", aldus de studie. "Er is veel meer geld uitgegeven aan het uitbreiden van de infrastructuur van de hoofdstad Doha, zoals transportroutes en de wederopbouw van de internationale luchthaven.

"Het is niet verwonderlijk dat het WK in Qatar ook het WK is met gemiddeld de duurste tickets."

De FIFA had eerder gezegd dat bijna drie miljoen kaartjes voor de acht stadions in Qatar waren verkocht vóór het wereldtoernooi dat op 20 november begint en op 18 december eindigt. Het is het eerste WK dat in het Midden-Oosten wordt gehouden.

Kaartjes voor het WK 2006 in Duitsland werden beschouwd als de meest betaalbare in de afgelopen 20 jaar, met een gemiddelde prijs van US$ 85 voor wedstrijden, terwijl kaartjes voor de finale in het Olympiastadion in Berlijn gemiddeld US$ 187 per stoel kostten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May