Assembleevoorzitter bespreekt situatie met Politiebond
08 Nov 2022, 14:14
foto
Poetini Atompai, voorzitter van de SPB, roept eenieder op om te komen protesteren. Dan zal de president maar een collectieve ontslagresolutie uitvaardigen. (Beeld: René Gompers)


Assembleevoorzitter Marinus Bee heeft het bestuur van de Surinaamse Politie Bond (SPB) uitgenodigd voor een gesprek. Hij heeft buiten het gebouw samen met diverse Assembleeleden zich georiënteerd over de situatie. De SPB eist het intrekken van de presidentiële ontslagresoluties. De hoofdinspecteurs Sergio Gentle en Raoul Hellings zijn ontslagen en dat wordt niet geaccepteerd. Bondsvoorzitter Poetini Atompai deelde de Assembleevoorzitter mee dat de politie woensdag weer naar het Assembleegebouw komt om te luisteren naar het antwoord.

Atompai heeft iedereen opgeroepen, politieke partijen, personen andere vakbonden om te komen protesteren. "Dan mag de regering een collectieve ontslagresolutie uitschrijven". Nadat besloten werd om in beraad te gaan, is de vergadering van de politie verschoven naar het gebouw van De Nationale Assemblee. Er moet onderhandeld worden met de regering over de ontslagresoluties. Indien de zaak niet teruggedraaid wordt, zal de politie elke dag aanwezig zijn bij het Assembleegebouw.


Verschillende Assembleeleden hebben gesproken met de politie en er zullen ook vragen worden gesteld in De Nationale Assemblee, die om 13.00 uur in vergadering bijeen zou komen. De leiding heeft besloten om tijd in te ruimen om het SPB-bestuur aan te horen. Atompai werd geremd door de Assembleevoorzitter toen hij op de politieke toer ging en opmerkte dat het ontslag een actie is van de VHP en niet van de overige coalitiepartners. Atompai merkte op dat de vakbond niet los te koppelen is van de politiek. De Politiebond weet vanuit welke politieke organisatie de aanvallen komen. De SPB vindt dat de hoofdofficieren uit pure rancune zijn ontslagen omdat zij de trekkers zijn van Organic Movement. Mensen worden monddood gemaakt.

Atompai deelde ook mee dat de militairen ook in beroering zijn. Het zal de regering niet lukken om de militairen tegenover de politie te plaatsen. Hij voerde aan dat het recht zal moeten zegevieren want de politieofficieren zijn onrechtmatig ontslagen. Assembleevoorzitter merkte op dat als een probleem zich voordoet, dit op de operatietafel zal worden gelegd. Voor elk probleem is er een oplossing. Daarom wordt er binnenskamers over deze kwestie gesproken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May