Filmfestival Pride Month opent met 'Saving Face'
03 Oct 2022, 18:47
foto


De romantische comedy Saving Face opent het Suriname 2022 International LGBTIQ+ FILMFest woensdag in TBL Cinemas. De Amerikaanse ambassade in Paramaribo selecteerde deze lichtvoetige film uit 2004, over de relatie tussen twee jonge, aantrekkelijke Chinees-Amerikaanse vrouwen. Het gaat om een vrolijke film over botsing tussen vrijheid en traditie

Zaterdagavond is op de Pier van Torarica, door het LGBT Platform de Suriname PRIDE Month 2022 begonnen! Ook dit jaar geven ambassades het Surinaamse publiek een blik over de grens, met kwaliteitsfilms rond het LGBTIQ-thema, met vooraf een toelichting over de rechten van deze groep in hun land.

De mooie Wil Pang (Michelle Krusiec) staat aan het begin van een veelbelovende carrière als chirurg in Manhattan. Haar moeder, de weduwe Hwei Lan Gao (Joan Chen) probeert Wil te koppelen aan een man van Chinese afkomst. Zij weet niet dat Wil tot over haar oren verliefd is op de ballerina Vivian Shing (Lynn Chen).

Wil is niet de enige met geheimen, want haar traditionele moeder blijkt zwanger te zijn. Haar vader verstoot haar en zij trekt in bij Wil. Saving Face gaat over gezichtsverlies en manieren om dat te voorkomen, maar ook over de keuzes die een mens maakt om te voldoen - of juist niet - aan verwachtingen van anderen.

Filmkaartjes zijn gratis verkrijgbaar bij Zus & Zo en TBL Cinemas. Het publiek kan napraten bij een hapje en een drankje, aangeboden door de Amerikaanse ambassade. Parea brengt op woensdag 12 oktober 2022 een aanbod uit de Indiase serie ‘His Story'. Ook Nederland en Frankrijk presenteren deze maand een film.


Advertenties

Monday 04 March
Sunday 03 March
Saturday 02 March