Politie Regio Midden treedt op tegen illegale bromfietsrace
21 Sep 2022, 15:26
foto
Politiecommandant van Regio Midden, Dennis Kariokromo, tijdens een vergadering met leidinggevenden. Er zal optreden worden tegen illegale bromfietsrace. (Foto: PR KPS)


De waarnemend gewestelijke politiecommandant van Wanica, inspecteur Dennis Kariokromo, heeft vandaag een spoedoverleg gehad met verschillende leidinggevenden van Regio Midden. Afgesproken is dat de illegale bromfietsen-wedstrijden te Lelydorp hard zal worden aangepakt.

De 16-jarige bromfietser Kevin Martowidjojo is dinsdag in het ziekenhuis overleden. Uit het onderzoek is gebleken dat de overledene samen met anderen deel had genomen aan een illegale bromfietsenrace over de weg. Zijn voorrijder verminderde de snelheid van zijn bromfiets, vanwege het in- en uitrijden van een voertuig bij een winkel op de hoek van de Sumatra- en de Zwampweg. Kevin die geen valhelm op had en met een hoge snelheid reed, kon zijn vaart niet meer verminderen. Hij verloor daarbij de controle over de besturen en kwam langs de weg terecht. Hij overleed gisteren in het ziekenhuis.

De politie heeft besloten alle illegale wedstrijden stop te zetten. Op de vergadering met de gewestcommandant waren verschillende leidinggevenden van het gewest Regio Midden aanwezig, meldt politiewoordvoerder Milton Bisschop.

De voorbereidingen voor het politieoptreden worden reeds getroffen. De politie zal de surveillance op die locaties in de regio  verhogen en tegen elk vorm van ordeverstoring optreden. De verkeerscriminaliteit zal worden aangepakt.
Advertenties

Tuesday 03 October
Monday 02 October
Sunday 01 October