Verdachte 978 kilo cocaïne vrij; drugsbaronnen niet in beeld
16 Aug, 00:01
foto


Curtis P. is maandagavond vrijgelaten. Hij was in verzekering gesteld in verband met 978 kilo cocaïne die in februari 2017 was onderschept op het Jules Sedney Havencomplex. Zijn advocaat Maureen Nibte bevestigt de vrijlating van haar cliënt. In deze mega drugszaak is één persoon veroordeeld, die al op vrije voeten is. De echte drugsbaronnen zijn nooit in beeld gekomen.

De advocaat zegt dat een ex-medeverdachte de naam van Curtis P. had genoemd. Hij verklaarde dat Curtis P. hem had gevraagd een container te verplaatsen. De advocaat heeft aangevoerd dat haar cliënt niet bevoegd was containers te verplaatsen. Geen enkel communicatie heeft plaatsgevonden tussen de twee mannen.

De rechter heeft het verzoek van Nibte gehonoreerd. Op last van de procureur-generaal was er opsporing, aanhouding en voorgeleiding gelast van Curtis P die zich had aangemeld met zijn advocaat.

Een gezamenlijke actie van de douane recherche en de Narcotica Brigade resulteerde ruim vijf jaar geleden in de enorme drugsvangst. De drugs zaten in tientallen sportassen die in twee containers waren verborgen. In de containers waren goederen voor de export ingeladen. De containers zouden worden verscheept naar België en Nederland.
Advertenties