Minister Somohardjo: Geen trip naar Indonesië in moeilijke tijd
09 Aug, 12:43
foto
Pertjajah Luhur heeft maandagavond een bijeenkomst gehouden in Nickerie. Dit in verband met de herdenking van 132 jaar Javaanse immigratie.


Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (BiZa) is niet ingegaan op een uitnodiging van de Indonesische regering, om de G20 ontmoeting bij te wonen. De bewindsman vindt het niet verstandig om in deze moeilijke tijden, waar veel van het volk wordt gevraagd, om zo een peperdure reis te ondernemen. Deze mededeling deed hij gisteren op een  partij activiteit in Nickerie van Pertjajah Luhur, in verband met de herdenking van 132 jaar Javaanse Immigratie.

De bewindsman gelooft erin dat er betere tijden zullen aanbreken  en alsnog  zal kunnen afreizen naar Indonesië; het mooie land waar zijn voorouders vandaan komen. Dit heeft hij ook schriftelijk kenbaar gemaakt aan de regering van Indonesië.

De PL-topper benadrukte tijdens deze vergadering nog eens dat  jaloezie en afgunst het gevolg is van de groei en ontwikkeling van de partij. “Pertjajah Luhur groeit,  wat ook weer betekent dat die Jawa vooruitkomt en niet iedereen is daarmee gelukkig.” Die groei gaan ze volgens Somohardjo willen stoppen, door zowel de oude als de nieuwe generatie Jawa leiders aan te vallen. “We moeten dus daarom op onze hoede zijn,” onderstreepte Somohardjo Jr.  Hij voelt zich geroepen om met Pertjajah Luhur zo onbevlekt mogelijk de volgende verkiezing in te gaan. “Zodat de tegenstanders niet de ruimte krijgen om ons volk weer te laten misleiden en verleiden en waardoor ons volk zich weer kan laten vertegenwoordigen door de partij en personen bij wie ze zich het meest thuis voelen.”

PL voorzitter Paul Somohardjo onderstreepte in zijn toespraak de noodzaak tot bundeling van de Jawa. Het stigma van makkelijk omkoopbaar, bescheiden en niet mondig en willen opkomen voor hun eigen belangen, moet volgens de PL voorzitter tot het verleden gaan behoren. “Om dat te kunnen bereiken zodat we inspraak hebben op het beleid, zullen we de eenheid onder de Jawa moeten verstevigen,” zegt Somohardjo. Hij wil de trekker zijn en de bindende eenheidsfactor worden voor de Jawa die richting zal kunnen geven aan de verdere ontwikkeling van Suriname. “Laten we werken naar een sterke eenheid onder de Jawa, we hebben geen tijd meer voor versplintering. We gaan ons moeten profileren vanwege onze kwaliteit en sterke persoonlijkheid zodat we op basis van erkening, respect en gelijkwaardigheid inspraak kunnen hebben in het beleid van het land,” onderstreepte de PL voorzitter.

Advertenties

Saturday 03 June
Friday 02 June
Thursday 01 June