Asycudasysteem douane uitgevallen
30 Jul 2022, 08:42
foto


Het Asycudasysteem van de douane is voorlopig niet bereikbaar voor klanten. Dit zorgt voor heel wat ongerief bij gebruikers. Er is een noodprocedure ingezet. De Belastingdienst meldt dat enkele dagen geleden er een hardwarestoring is geweest. De server die was uitgevallen, is inmiddels weer online. Door de uitval is er een storing ontstaan in de verbinding tussen de applicatie en de dataserver.

De douanedienst benadrukt het belang van het softwaresysteem en werkt er hard aan klanten zo snel mogelijk weer de toegang te bieden. Samen met de softwareontwikkelaar wordt de communicatie tussen de applicatie en de dataserver hersteld. Ook het management van Asycuda zelf biedt ondersteuning.

In afwachting op het herstel worden aangiften handmatig afgehandeld. Om de achterstand weg te werken is de openingstijd vrijdag verlengd tot 17.00 uur. Hierdoor is de dienstverlening naar klanten toe zo goed mogelijk opgevangen, zegt de Belastingdienst. De douane blijft zich inzetten om de werkzaamheden ondanks de beperkingen zo goed mogelijk uit te voeren.
Advertenties