Sfeer gemoedelijk op Bronsplein; massa weggebleven
26 Jul 2022, 19:10
foto
Het publiek krijgt op het Bronsplein de ruimte om op de soundtruck zijn zegje te doen over de actie en het beleid van de regering. (Foto's: René Gompers)


De sfeer is gemoedelijk op het Bronsplein, waar geprotesteerd wordt tegen het regeerbeleid. De mensen druppelen sinds 17.00 uur binnen. Het is de zevende dag van protesten, de regering heeft veranderingen in haar beleid aangekondigd maar er is nog niets concreets gebeurd. De president heeft een brief geschreven naar de organisatie voor dialoog, maar aan de voorwaarden zijn niet voldaan.

Demonstranten krijgen de kans om hun hart te luchten op de soundtruck. De boodschap is min of meer hetzelfde: "president, gooi het roer om, het gaat niet goed in het land." Ook worden "de mensen die er niet kunnen zijn" geadviseerd om een zwarte vlag bij hun 'mofo doro' of aan hun auto te zetten als "teken tegen het huidig beleid".


De Organic Movement, organisator van de protesten, wil dat tenminste drie eisen worden ingewilligd, voordat zij op de uitnodiging van president Chan Santokhi ingaat om te praten. Organic wil dat de gronden die oneigenlijk zijn uitgegeven op de Sabaku- en Kroonenburgproject worden teruggenomen, en dat de First Lady, Leo Brunswijk en andere personen uit de vele functies die ze invullen, worden gezet.

Santokhi heeft op een persconferentie aangegeven aan Sabaku te werken en de dubbele functies. Over de First Lady ontheffen is hij heel vaag. Dat heeft olie op het vuur gegooid bij de demonstranten. Ondertussen druppelen de mensen nog binnen op het Bronsplein, maar de massa is niet komen opdagen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May