Singapore en Suriname willen samenwerking verdiepen
06 Jul 2022, 16:03
foto
Minister Rishma Kuldipsingh in gesprek met Karen Tan, ambassadeur van Singapore. De landen willen de samenwerking verdiepen.


Ambassadeur Karen Tan van Singapore verwelkomt investeringen uit Suriname. Dit heeft zij kenbaar gemaakt aan minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ). Tan heeft aangegeven dat er weinig Surinaamse investeerders zijn in Singapore. Naar aanleiding hiervan heeft zij voorgesteld dat het land deelneemt aan de ‘Singapore Convention about Mediation’, zodat de onderlinge relatie geïntensiveerd kan worden.

Tijdens het gesprek dinsdag is naar voren gekomen dat er meer investeringsmogelijkheden zijn dan alleen in de 'Oil & Gas' sector. De ambassadeur heeft ook meegegeven dat er naar mogelijkheden gekeken kunnen worden om het reizen van investeerders te vergemakkelijken, meldt EZ. Ook vertegenwoordigers van verschillende agentschappen vergezelden Tan. Met dit bezoek tracht de delegatie de bilaterale relatie als ook de intensiviteit tussen Suriname en Singapore te verdiepen, zodat meer ondernemers in beide landen kunnen investeren.

Minister Kuldipsingh stelt de ontmoeting op prijs en vindt ook dat er gekeken moet worden naar het interesseren van investeerders voor beide landen. Dit zal ook bijdragen om Suriname uit de economische crisis te halen met de focus op Kleine en Middelgrote Ondernemingen (KMO's). Daarnaast deelt de minister ook de mening dat er niet alleen gelet moet worden op de sector ‘Oil & Gas’, maar dat er ook investeringen gepleegd kunnen worden in KMO’s. Samen met Singapore zullen mogelijkheden worden uitgewerkt om Suriname te versterken met technische assistentie te verlenen bij het ondernemen.

Advertenties