UNHCR belooft Suriname technische ondersteuning
27 May, 07:38
foto
Directeur Buitenlandse Zaken van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), Miriam Mac Intosh (l) neemt de geloofsbrieven van UNHCR-vertegenwoordiger Philippa Candler, in ontvangst.


De United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR) van het ‘Multi-Country Office for Belize, Cuba, Panama, Nicaragua, and Southern Caribbean', heeft Suriname technische assistentie en steun bij capaciteitsversterking toegezegd. UNHCR-vertegenwoordiger Philippa Candler, deed de toezegging woensdag bij het aanbieden van haar geloofsbrieven aan de directeur Buitenlandse Zaken van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, Miriam Mac Intosh.

Candler gaf aan dat Suriname vanaf 2015 veelvuldig te maken heeft met asielzoekers en vluchtelingen, en als gevolg daarvan behoefte heeft aan het versterken van de samenwerking met UNHCR. Verder gaf zij mee dat Suriname eveneens behoefte heeft aan technische assistentie en capaciteitsversterking met een duurzaam karakter.

Mac Intosh benadrukte het belang van informatie-uitwisseling met landen in de regio en buiten de regio, in het bijzonder met landen die ruime ervaring hebben met asielzoekers en het vluchtelingenvraagstuk. “Met de nodige assistentie vanuit UNHCR en de lokale stakeholders zal het asielzoekers- en vluchtelingenvraagstuk blijvend gemonitord worden,” zei Mac Intosh.

Na de overhandiging van de geloofsbrieven had Candler een onderhoud met de Surinaamse delegatie die bestond uit Dina Pinas-Westfa, onderdirecteur Consulaire Zaken en Personenverkeer en Ryan Rickets, senior-beleidsmedewerker van het ministerie. De UNHCR vertegenwoordiging bestond naast Candler uit Daniel Mac Guire, Senior Protection Officer en Bibi Bilkerdijk-Rozenberg, Protection Assistant in Suriname, meldt Bibis.
Advertenties

Tuesday 05 July
Monday 04 July