Kanapé heeft niet 1 maar 2 terreinen; 'is gewoon politiek'
27 May, 00:00
foto
Volksvertegenwoordiger Obed Kanapé (ABOP) heeft in een recordtijd twee terreinen gekregen op Sabakuproject in Paramaribo noord.


De ABOP-fractielieder Obed Kanapé heeft niet één maar twee terreinen gekregen op Sabakuproject in Paramaribo noord. Hij heeft in januari de aanvraag gedaan en in korte tijd heeft hij de grondpapieren ontvangen, terwijl anderen - die ook bij hem aankloppen - jaren wachten. Sommigen gaan zelfs dood in afwachting van een stuk terrein. Kanapé heeft terreinen gekregen van 854.67 m2 en 872.14 m2.

Kanapé stelt dat het publiceren van stukken die tonen dat hij in zeer korte tijd gronden heeft gehad op het Sabakuproject, onderdeel van “een groter politiek spel” is. Maar hij stelt ook  dat het krijgen van de gronden ook “gewoon politiek” is. Kanapé in een interview met Maisha Neus van D-TV Express: “Wat ik de samenleving vraag… in dit  geval van het stukje grond dat op naam van Kanapé staat zoals gepubliceerd…dat het de Surinaamse politiek is, dat het niets anders is dan wat het al eerder is geweest.”

De politicus zegt in het interview dat er een enorme achterstand is en dat mensen zich dan gaan wenden tot invloedrijke mensen om hun zaken gedaan te krijgen. “Zo zie je dat jaren nalatigheid er eigenlijk toe heeft geleid dat de situatie er nu zo aan toe gaat,” meent hij. Kanapé heeft vaker gepleit voor een eerlijke gang van zaken die met het krijgen van grond te maken heeft. Hij heeft zelf op 20 januari dit jaar de gronden aangevraagd. Hij heeft ze in een mum van tijd gekregen, terwijl het gros van aanvragers nog steeds jaren moet wachten.


“Het belangrijkste wat de samenleving moet begrijpen is, dat in dit geheel proces voor de aanvraag tot aan de toewijzing, er is niets anders aan toegegaan is dan wat er al jaren lang is gebeurd wanneer mensen aanvragen en hun grond krijgen. Toevallig heeft het van deze minister wat eerder aandacht gehad.” Kanapé erkent dat er een grote ongelijkheid is, maar legt ook uit dat hij het systeem van het bevoorrechten van politici, niet in stand helpt houden.  

“Ik denk niet dat mensen verontwaardigd zijn,” merkt Kanapé op. “De publicatie van Kanapé en Sampi over hun gronden, eigenlijk is dat onderdeel van een grotere politieke battle, een politieke setting. Daar maken we ons niet druk over. We gaan geen namen noemen, maar we weten dat het een politieke zet is. Als mensen transparantie willen gaan ze dat krijgen, we ondersteunen dat. We gaan te allen tijde ook antwoorden op gezette tijd.” Hij vindt dat als het zover is dat alle namen gepubliceerd mogen worden van mensen die grond hebben gekregen.
Advertenties

Tuesday 05 July
Monday 04 July
Sunday 03 July