Rusland: Kiessysteem op tafel van coalitie
15 May, 06:44
foto
NPS-bijeenkomst in Wageningen zaterdag. De problemen in dit gedeelte van Nickerie zijn aangehoord. Er zal gewerkt worden aan oplossingen. (Foto: NPS)


Het kiessysteem van het land is niet rechtvaardig. Het kiessysteem is bespreekbaar gesteld in de coalitieleiding, waar de vier leiders afgelopen week bijeen zijn gekomen. Zij mochten een persoon meenemen naar de vergadering. De Kiesregeling is op tafel om na te gaan wat er veranderd kan worden voor de verkiezing van 2025. Er moet een rechtvaardig systeem worden gecreëerd voor het land, ook al kan niet alles in één keer worden veranderd. Dit deelde NPS-voorzitter Gregory Rusland mee tijdens een vergadering zaterdag in Wageningen. 

Rusland voerde aan dat de NPS slechts 3 zetels heeft en daarmee kan er niet veel gedaan worden, als toen de partij 8 om 16 zetels had. De partij is gegaan van 16.000 stemmen in 2015 naar 33.000 in 2020. De NDP met 65.000 stemmen heeft 16 zetels, terwijl de NPS met de helft niet 8 maar 3 zetels heeft. De partijvoorzitter benadrukte dat het kiessysteem niet rechtvaardig is. Daarom moet gekeken wordt naar wat het beste is voor het land. De NPS maakt zich sterk voor om een betere positie te verwerven bij de komende verkiezingen. Rusland hoopt dat binnen de coalitie overeenstemming wordt bereikt om minstens een deel van de Kiesregeling te wijzigen opdat elke stem hetzelfde gewicht heeft.

De NPS-leiding legt bezoeken af aan diverse afdelingen van de partij. De afdeling Wageningen, onder voorzitterschap van Henry Mac Nack, heeft de problemen waarmee Wageningen te kampen heeft aangekaart. Bij de geringste regenval is sprake van wateroverlast omdat de sluit niet goed functioneert. Problemen met onderwijsfaciliteiten en de criminaliteit werden ook onder de aandacht gebracht. Rusland beloofde te werken aan oplossingen.
Advertenties

Wednesday 17 August
Tuesday 16 August
Monday 15 August