Interpol wijst verzoek Suriname over Hoefdraad af
11 May, 14:23
foto
Times of Suriname heeft als eerste gemeld dat Interpol het verzoek van Suriname heeft afgewezen.


Ex-minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft met succes geprocedeerd tegen het verzoek van Suriname om op de Interpol lijst geplaatst te worden. Times of Suriname heeft dit nieuws vanmorgen gebracht. De raadsman van Hoefdraad bevestigt tegenover Starnieuws dat zijn Amerikaanse collega's het proces gevoerd hebben. Hij noemt het besluit van Interpol een succes voor Hoefdraad.

Minister Kenneth Amoksi bevestigt tegenover ATV dat hij een document heeft ontvangen van Interpol. Hij kan inhoudelijk hier nog niet op ingaan, omdat het schrijven nog bestudeerd wordt. Suriname zal nagaan welke stappen hiertegen ondernomen kunnen worden. Vrijdag heeft het Korps Politie Suriname Hoefdraad op de 'most wanted' lijst geplaatst van personen die opgespoord worden.

Dubois zegt dat er een persbericht van zijn Amerikaanse collega's over deze zaak komt. Hij kan nog niet ingaan op de inhoud, omdat hij de stukken hierover nog moet ontvangen. Hij vindt het in elk geval een succes dat het Interpol het verzoek van het Openbaar Ministerie heeft afgewezen. Volgens Times zou het gaan om een politieke vervolging van Hoefdraad.
Advertenties

Saturday 28 May
Friday 27 May
Thursday 26 May