Parmessar wil rekenschap regering over afspraken met Guyana
20 Apr 2022, 04:40
foto
NDP-fractieleider Rabin Parmessar wil duidelijkheid van de regering over toezeggingen die gedaan zijn aan Guyana. Hij wil weten hoe het staat met de 150 visvergunningen. (Foto: DNA)


NDP-fractieleider Rabin Parmessar vindt dat de regering eindelijk rekenschap moet geven aan de volksvertegenwoordiging over diverse afspraken die gemaakt zijn met Guyana. Heet hangijzer is de vasthoudendheid van de Guyanese regering over beloften die gedaan zijn door president Chan Santokhi en ministers over het verstrekken van 150 visvergunningen aan Guyanezen. Hij kaartte deze kwestie dinsdag aan tijdens de openbare Assembleevergadering.

Parmessar vraagt zich af waarom minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking de Guyanese ambassadeur niet ontboden heeft en een protestnota heeft ingediend over deze kwestie. Suriname krijgt internationaal een slechte naam door uitspraken dat de Guyanese regering harde bewijzen heeft van de gedane beloften door de president over de visvergunningen die verstrekt zouden worden.

Sinds vorig jaar heeft Parmessar vragen gesteld aan de regering over de visvergunningen, maar hij heeft geen afdoend antwoord gekregen. De vissector is ook bezorgd over de situatie. De volksvertegenwoordiger vindt dat het de hoogste tijd is dat de regering rekenschap geeft over zaken die besproken zijn met het buurland. Hij voerde aan dat het nationale belang altijd moet prevaleren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May