Brazilië: Roversbende valt beveiligingsbedrijf aan
18 Apr 2022, 10:40
foto
De poging tot overval vond plaats in de Braziliaanse stad Guarapuava in de deelstaat Paraná.


Een gewapende bende verspreidde maandagochtend vroeg angst in de Zuid-Braziliaanse stad Guarapuava toen ze een beveiligingsbedrijf probeerden te overvallen. Bewoners meldden geweerschoten en sommige geposte video's leken te laten zien dat de lokale bevolking als menselijk schild werd gebruikt terwijl de overvallers ontsnapten.

Twee politieagenten raakten gewond.

Grootschalige bankovervallen door zwaarbewapende bendes in Brazilië zijn de afgelopen jaren frequenter en gewelddadiger geworden. Bij deze laatste poging tot overval lijkt het doelwit een beveiligingsbedrijf te zijn geweest dat waardevolle spullen en contant geld opslaat en vervoert.

Het bedrijf heeft nog geen commentaar gegeven en het is niet duidelijk of de overvallers er met geld vandoor zijn gegaan.

Net als bij andere soortgelijke overvallen blokkeerde de bende de toegangswegen naar de stad door voertuigen in brand te steken. De bende viel ook het lokale politiebureau aan en op opnames gemaakt door bewoners is snel geweervuur ​​te horen.

Lokale media zeiden dat de schutters arriveerden in ten minste zeven voertuigen, waarvan ze twee achterlieten toen ze vluchten.

Ze plaatsten ook video's van de vrachtwagens die de bende in brand had gestoken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May