Natio verliest tegen Thailand met: 0-1
27 Mar 2022, 11:21
Doelman Warner Hahn had een gedurfde redding in de slotfase.

In Thailand heeft Natio de oefenpot tegen het gastland verloren. De gastheer begon sterk aanvallend aan de krachtmeting en liet het elftal van bondscoach Stanley Menzo het eerste kwartier naar het leder zoeken. Binnen 5 minuten vond Thailand zelfs het net, maar aangezien doelman Hahn vanuit een buitenspelpositie werd gepasseerd, kon dat doelpunt niet blijven staan.

Het tweede kwartier kreeg Natio meer vat op het spel, maar in de 27e minuut slaagde  Thailand erin van buiten het strafschopgebied, het net te vinden:1-0. Hierna creëerde Thailand nog ettelijke kansen, maar slaagde er niet in verder uit te lopen. Partijen zochten de kleedkamers op bij een 1-0 ruststand.

Na de rust kwam een herboren Natio uit de kleedkamer en werd Thailand ver teruggedreven. Natio had veel balbezit, maar verzuimde het overwicht in doelpunten uit te drukken. Jeredy Hilterman kreeg de beste kans namens Natio, maar plaatste de bal op aangeven van Leandro Kappel tegen de doelman. Hierna bleef Natio aandringen voor een beter resultaat, echter werd het net niet gevonden. In de laatste minuten nam Thailand het spel weer over, maar dankzij Ridgeano Haps en doelman Hahn, scoorden zij niet meer. Natio verliest de ontmoeting dus met 1-0.