President uitgemaakt voor 'jokkebrok' en 'Leandro'
27 Feb 2022, 00:00
foto
NDP-leider Desi Bouterse doet een voorstel voor nationale dialoog. Op basis van het beleid dat hieruit komt, moeten vervroegde verkiezingen komen. (Foto's: René Gompers)


Veel NDP-aanhangers hadden verwacht dat partijleider Desi Bouterse mogelijk straatacties zou aankondigden. Maar de partijleider kwam zaterdagavond in Ocer met het voorstel van nationale dialoog met alle relevante groepen en vervroegde verkiezingen op basis van het uitgestippelde beleid dat zal komen uit de dialoog. Volgens Bouterse en alle sprekers tijdens de manifestatie benadrukten dat het volk armoede lijdt door het beleid van de regering. De politicus noemde president Chan Santokhi een 'jokkebrok'. "Ik mag niet zeggen president u liegt, maar president u jokt". NDP-topper Stephen Tsang had de president "Leandro van Lelydorp" genoemd.

Met de massabijeenkomst in Ocer heeft de NDP de regering een 'wake-up' call gegeven. "Yu no man drai a kondre", is de conclusie die Bouterse trekt. Vandaar dat hij met een voorstel komt voor nationale dialoog en vervroegde verkiezingen, waaraan ook de huidige coalitie kan meedoen. Volgens de ex-president heeft de regering in korte tijd alle credits verloren in een recordtijd. Het lijkt erop dat de regering niet weet wat ze moet doen. Erger is dat de coalitiepartijen elkaar bestrijden.

De massa bijeenkomst heeft ruim 4 uren geduurd.

Bouterse waarschuwde voor de etnische spanningen in het land. Hij merkte op dat kinderen honger hebben en het volk niet uitkomt. Kinderen gaan met honger naar school. Het land zit op diverse fronten vast. Hij voerde aan dat de criminaliteit hoogtij viert. Bouterse merkte op dat berovingen met dodelijke afloop plaatsvinden. Kleine meisjes en jongens doen zaken, die hij  niet op  het podium kan bespreken, voor een habbekrats. "Regering Santokhi-Brunswijk, wonen jullie wel in Suriname?" vroeg Bouterse zich af. "A regering disi no man draai a kondre", stelde de politicus.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May