Thomas nieuwe voorzitter journalistenvereniging
30 Jan, 00:00
foto
Carla Boetius draagt de hamer over aan de nieuwe voorzitter van de Surinaamse Vereniging van Journalisten, Vishmohanie Thomas.


Vishmohanie  Thomas is bij enkele kandidaatstelling zaterdag gekozen tot voorzitter van de Surinaamse Vereniging van Journalisten. Zij volgt Carla Boetius op die sinds november 2017 de organisatie heeft geleid. Door de covidpandemie kon de bestuursverkiezing niet eerder worden gehouden. Thomas is hoofdredacteur van Suriname Herald.

In het bestuur hebben verdere zitting Raoul Lith (ondervoorzitter), Jason Pinas (secretaris), Naomi Hoever (penningmeester) en Siphra Goudland (commissaris). Het bestuur heeft heel wat plannen ontvouwd op de algemene ledenvergadering. Er zal verder gewerkt worden aan het krachtiger maken van de organisatie, waarbij ook diverse journalisten toegelaten zullen worden tot de SVJ.

Het nieuwe bestuur van de Surinaamse Vereniging van Journalisten. Van links-rechts: Naomi Hoever, Raoul Lith, Vishmohanie Thomas, Jason Pinas en Siphra Goudland.

Een van de zaken die aangepakt zullen worden, zijn het aanpassen van de statuten en het Huishoudelijk Reglement. Zo moet het mogelijk zijn om ook virtueel vergaderingen te houden. De documenten dienen te worden aangepast aan de huidige omstandigheden. De SVJ bestaat op 8 februari 31 jaar.
Advertenties

Wednesday 30 November
Tuesday 29 November
Monday 28 November