Stiefzoon krijgt veertien jaar cel voor doden stiefvader
14 Dec, 03:41
foto


Vince B. verdwijnt voor veertien jaar achter de tralies voor het doden van zijn stiefvader op 26 april 2020. Rechter Cynthia Valstein-Montnor ging maandag voorbij aan de strafeis van twaalf jaar. Vince B. zal begeleiding krijgen van de Forensisch Maatschappelijk Zorg en een psycholoog.

Het latere slachtoffer ging op 26 april 2020 tekeer, omdat Vince B., die aan thaibox heeft gedaan, een pot niet had gewassen. De verdachte hield toen zijn stiefvader in een wurggreep vast, wat hij in twee verhoren bij de politie heeft toegegeven. In zijn verhoor verklaarde Vince B. dat zijn stiefvader hem altijd vervelend behandelde. De stiefvader sprak agressief tot hem. Het hinderde hem, maar hij bleef rustig.

Op 26 april 2020 tussen 08.00 en 09.00 uur raakten zij in een discussie over de niet gewassen pot. Vince B. werd agressief en pakte zijn stiefvader in een wurggreep vast, totdat de man bewusteloos raakte. Hij stootte het slachtoffer van zich af. Het slachtoffer viel op de vloer met zijn gezicht. Vince B. pakte hem bij zijn armen en trok hem naar zijn slaapkamer. Hij nam de autosleutel en reed naar zijn vriendin. Hij keerde tegen 22.00 uur terug. In de kamer lag zijn stiefvader nog op dezelfde plek. De man leefde niet meer. Zijn gezicht was blauw alsook zijn handen en onder zijn hals naar de borst toe. Er was een bloedplas ter hoogte van zijn mond.

In een nader verhoor gaf de verdachte aan dat hij een trui om de hals van het slachtoffer had vastgebonden. Nadat de verdachte die trui had gebonden, heeft hij die strakgetrokken om de hals van de man. Op dat moment dacht hij alleen aan het doodkrijgen van zijn stiefvader. Hij had alleen haatgevoelens voor zijn stiefvader. Het slachtoffer zou hem erg hebben beledigd en er kwam op dat moment alleen wrok op in Vince B. Hij wilde zijn stiefvader afstraffen. Verdachte heeft de kamer overhoopgehaald om het te doen lijken alsof hij gevochten heeft tijdens het verslikken.

Advocaat Vinay Moerahoe pleitte dat de verdachte een moeilijke jeugd heeft gehad die gekenmerkt wordt door geweld. Verdachte heeft in zijn kinderjaren veel te maken gehad met zowel lichamelijk als psychisch geweld, vanwege zijn stiefvader. Daar kwam nog bij kijken dat zijn stiefbroer een betere behandeling kreeg van zijn stiefvader dan de verdachte. “Dit is zeer pijnlijk voor een kind. Verdachte had niemand bij wie hij voor hulp kon aankloppen”, stelt Moerahoe.
Advertenties

Saturday 28 May
Friday 27 May
Thursday 26 May