Van Dijk-Silos: Er is wel degelijk vaccinatiedwang
21 Nov 2021, 08:52
foto
Jennifer van Dijk-Silos tijdens de protestdemonstratie die zaterdag is gehouden door Verontruste Burgers, Kerkgenootschappen en Vakbonden. (Foto: René Gompers)


Jennifer van Dijk-Silos, een van de organisatoren van de protestmanifestatie tegen vaccinatiedwang, vindt dat Javier Asin, coordinator van het Nationaal Coördinatie Team, de taal van zijn baas spreekt. "Het is een grote leugen dat mensen niet gedwongen worden om zich te vaccineren tegen Covid-19. De overheid beweert eeuwig dat mensen niet gedwongen worden, maar dwang is niet dat je iemand optilt en brengt om te vaccineren. Er wordt indirecte dwang toegepast door mensen te verplichten zich te vaccineren, anders mogen zij zich niet op de werkvloer begeven", zegt Van Dijk-Silos in een reactie aan Starnieuws. 

De overheid en het bedrijfsleven dwingen werknemers om zich te vaccineren, anders mogen ze niet aan het werk verschijnen. Ze worden verplicht om een PCR-test te doen. Indien ze niet voldoen aan de voorwaarden, wordt hun afwezigheid als onwettig beschouwd. Hierdoor kunnen zij ontslag krijgen. Van Dijk-Silos merkt op dat mensen uit broodvrees zich toch laten vaccineren anders kunnen ze geen eten op tafel leggen voor hun gezin, hun huur niet betalen en niet voldoen aan de vele verplichtingen.

Van Dijk-Silos voert aan dat Asin bliksemgoed weet dat mensen geïntimideerd worden. Niet omdat er geen wet is, betekent het niet dat mensen door het beleid van de overheid en het  bedrijfsleven niet worden gedwongen om tegen hun wil om zich te laten vaccineren. Er is eerder een gesprek geweest met Asin, maar daarna kwam minister Albert Ramdin als eerste met de mededeling dat alleen gevaccineerden toegang hebben tot het ministerie. Van Dijk-Silos heeft toen aan Asin gevraagd of dialoog nog zin heeft. Volgens haar heeft Asin bevestigt dat het geen zin heeft. "En nu stelt hij dat hij dialoog wil. Wel hij kent mijn telefoonnummer en kan mij altijd bellen als hij wil praten".

Over de bewering van hart- en longchirurg Pieter Voight dat er geen medische discriminatie plaatsvindt bij hulpverlening, zegt Van Dijk-Silos dat de organisatie dan gedwongen wordt namen te noemen. Er vindt onderzoek plaats, waarna teruggekomen wordt op deze kwestie. Er wordt volgens haar alles aan gedaan om de protesten te boycotten, maar dat zal niet lukken, merkt ze op. Er komt steeds meer informatie naar buiten dat het immuunsysteem niet wordt versterkt door de vaccins. "Het is absoluut niet waar dat het om fake-berichten gaat en verouderd nieuws. De organisatie is vastberaden door te gaan met protesten, waarbij diverse tactieken zullen worden gebruikt."
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May