Asin: Geen vaccinatiedwang; valse info
20 Nov 2021, 02:53
foto
Javier Asin, coördinator van het Nationaal Coördinatie Team. (Foto: René Gompers)


“Niemand wordt gedwongen om een naald in zijn lichaam te nemen, het is allemaal vrije wil", benadrukt Javier Asin, coördinator van het Nationaal Coördinatie Team (NCT). “De demonstranten demonstreren tegen iets dat niet bestaat.” De overheid bereidt zich wel voor op een mogelijke ramp. Daar hoort het inkopen van lijkzakken en koelcontainers ook bij.  Later op de dag is er een protestmanifestatie tegen het vaccinatiebeleid van de overheid. De organisatie stelt dat mensen gedwongen worden om zich te vaccineren. 

De Samenwerkende Verontruste Burgers, Kerkgemeenschappen en Vakbonden roepen de regering al geruime tijd op om geen vaccinatiedwang toe te passen. Ze voelen zich door de regering gepasseerd en gaan voor de tweede keer een protestmanifestatie houden. De protesten zullen steeds groter worden is er aangekondigd.

De mensen baseren zich op “een hoax, verkeerde bronnen en verouderde berichten” merkt Asin op. Hij wil in dialoog met de organisatie blijven gaan. “Ik zou ze dan vragen wat ze drijft om mensen op een vervelende manier door een ramp te laten gaan. Zo ga ik reageren, niet door de mobiele eenheid op ze af te sturen. Overigens, men gaat demonstreren tegen een plicht die er niet is.”

Het NCT bereidt zich niet voor op rellen, maar wel op een ramp. De vijfde golf is op komst, de vaccinatiegraad is nog te laag. De zorg zou die extra druk niet aankunnen. De overheid bereid zich op het ergste voor. Asin:  “Ik hoop niet dat ik mensen onnodig bang maak, maar bij mijn voorbereidingen hoor ik me ook te oriënteren op de inkoop van lijkzakken en koelcontainers.” 

“Er is geen plicht om je te laten vaccineren, absoluut niet,” benadrukt Asin. “Je hoeft je niet te vaccineren als je dat niet wil. Het enige wat wel kan gebeuren is dat het zover kan komen dat je niet meer aan alles mee kan doen, omdat het veel te gevaarlijk voor je wordt. Maar je hoeft je niet te vaccineren. Niemand wordt gedwongen.” 
Advertenties

Saturday 03 December
Friday 02 December
Thursday 01 December