Voight: Geen sprake van medische apartheid
20 Nov 2021, 06:44
foto
Hart- en longchirurg Pieter Voight. (Foto: René Gompers)


Er is geen sprake van, medische discriminatie benadrukt hart- en longchirurg Pieter Voight. “Dat niet-gevaccineerden, niet geholpen worden, dat is absoluut niet waar,” geeft hij aan.  Later op de dag wordt er geprotesteerd tegen onder andere vaccinatiedwang en medische discriminatie. De organisatie beweert dat bij het verlenen van medische hulp, gevaccineerden voorrang krijgen.

Op de wekelijkse covidpersconferenties is uitgelegd dat de meeste bedden in de ziekenzalen en de intensive care, door covidpatiënten bezet worden gehouden. Daarvan is het overgrote deel ook niet gevaccineerd. Nu is er te weinig plek voor zowel covidpatiënten als niet covidpatiënten. Heel veel mensen krijgen daardoor de reguliere- of specialistische  zorg die ze nodig hebben, niet; momenteel is de zorgverlening op covipatiënten gericht. Daarnaast is er een schaarste aan intensive care bedden en personeel. Voight benadrukt dat getracht wordt eenieder te helpen, ongeacht de beperkingen van de zorg en ongeacht de  vaccinatiestatus van een hulpbehoevende. 

“Wat wel het geval is, is dat een ieder die geopereerd wordt, een test krijgt,” licht Voight toe. “Dat heeft niets met de vaccinatiestatus te maken. Ik wil op dat moment weten of iemand covidpositief is. Er zijn covidpositeven die totaal geen klachten hebben. De afgelopen twee jaren hebben we 3 of 4 mensen op die manier positief getest. Die operaties zijn niet doorgegaan. Puur alleen om het feit dat bij een hartoperatie het immuunsysteem een aantal dagen wordt platgelegd. Deze mensen zouden heel ziek worden als we ze zouden opereren en zouden zeker overlijden. Het is geen kwestie van discriminatie, maar om de mensen te beschermen.” 
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May