Nu ook met pinpas betalen bij Bureaus voor Burgerzaken
20 Oct, 05:49
foto
Tijdens een plechtigheid zijn de eerste elektronische betalingen verricht bij CBB. (Foto: Biza)


Het is nu ook mogelijk om bij de Bureaus voor Burgerzaken (BvB') in zeven districten met de pinpas te betalen. De officiële lancering van de nieuwe dienstverlening werd dinsdag gedaan op het Bureau voor Burgerzaken Flora. Daarbij zijn de eerste twee POS-betalingen verricht voor documenten van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB). 

Alle BvB’s in Paramaribo, Wanica, Para en Marowijne beschikken nu over het Point of Sale (POS); de bancaire elektronische betalingsmogelijkheid. In Commewijne, Saramacca en Nickerie beschikken slechts ‘enkele’ BvB kantoren over deze POS mogelijkheid. CBB directeur Anastatia Kanapé-Pokie hoopt dat in een later stadium ook mogelijk zal zijn elektronisch te betalen in de districten Coronie, Brokopondo en Sipaliwini mogelijk worden. De bedoeling is dat personen die gebruik wensen te maken van de diensten van het CBB, lange rijen bij de banken en pinautomaten kunnen vermijden, meldt Binnenlandse Zaken.

De CBB topvrouw benadrukt dat elektronische betalingen efficiënter zijn temidden van de Covid-pandemie. Daarnaast is het ook veiliger voor de medewerkers van de bureaus omdat zij dan fysiek met kleinere geldbedragen te werk kunnen gaan.

“De minister van Binnenlandse Zaken heeft vanaf zijn aantreden verbetering beloofd in de dienstverlening van het ministerie en het CBB en dit is de zoveelste kleine stap in de goede richting,” onderstreept Joan Sanamin, onderdirecteur Financieel Beheer van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

De POS-apparaten voor de elektronische betalingen worden geleverd door de Finabank N.V. Almar Giesberts, Chief Commercial Officer (CCO) van de bank, noemt de ingebruikname van de eerste POS-machine bij het CBB een historisch moment. “Ik ben ervan overtuigd dat de dienstverlening van het CBB nu nog sneller, gemakkelijker en veiliger zal plaatsvinden. Pinnen bij CBB is gratis”, benadrukte Giesberts.
Advertenties