Ramadhin: Ivermectine is geen officieel medicijn
17 Oct 2021, 10:32
foto


Minister Amar Ramadin van Volksgezondheid benadrukt dat Ivermectine op dit moment geen officieel medicijn is om covid-19 te behandelen. Wereldwijd wordt het nog steeds uitgeprobeerd (trials) op covidpatiënten. Ook in Suriname. Het experiment heeft tot nu toe geen doorbraak opgeleverd. Assembleelid Edward Belfort en geestelijk leider Steven Reyme hebben tijdens een protestactie gesteld dat het middel het coronavirus geneest.

Er is de vorige week fel geprotesteerd tegen vaccinatiedwang. Hoewel mede organisator Reyme benadrukte dat men niet tegen het vaccin is, zijn sommige sprekers dat resoluut wel. Zoals vakbondsleider Ronald Hooghart, Assembleelid Edward Belfort. Jurist Patrick Bhagwandin stelt dat het vaccineren een medisch experiment is en niemand gedwongen moet worden mee te doen. Belfort en Reyme menen dat Ivermectine een goede medicijn is. De geestelijke leider deelde mee dat hij Ivermectine heeft gebruikt voor zieke leden en dat ze in drie dagen zijn genezen. Het publiek vindt dat in de regering duivels zitten omdat ze het middel niet wil importeren.

Ramadhin is in De Nationale Assemblee ingegaan op een aantal vragen over de covidsituatie. Ivermectine is tijdens de vergadering wederom aangehaald door Belfort. “Het middel is al in Suriname in de intensive care unit, als trial goedgekeurd door het ministerie van Volksgezondheid,” deelde Ramadhin mee. “Maar het is wereldwijd nog niet gekenmerkt als een officieel medicament tegen Covid-19. Het heeft ook bijwerkingen. Ook Paracetamol en Amoxicilline (een antibiotica) hebben bijwerkingen. Maar we moeten de risico’s afwegen tegen de voordelen. Ivermectine wordt toegepast wanneer iemand besmet is. Maar dat willen we toch niet?” Ramadhin stelt aan Belfort voor om liever mensen zover te krijgen dat ze niet besmet raken met het virus. Hij vindt het gevaarlijk als niet-medici zich een dokter wanen.

Wereldwijd is het experiment met Ivermectine nog gaande. Er is nog geen overtuigend bewijs dat het de covidvirus in mensen kan bestrijden.  Ramadhin citeert uit de conclusie van het Nederlands Huisarten Genootschap (NHG).  De organisatie raad het gebruik van Ivermectine bij behandeling van covidpatiënten af omdat de effectiviteit niet bewezen is. Ook voor mensen met symptomen en die niet opgenomen hoeven te worden, wordt het afgeraden. Omdat daar ook niet bewezen is dat het een gunstig effect heeft op het aantal ziekenhuisopnamen en het aantal overlijden. Ook is de dosering en ‘timing’ van het gebruik niet genoeg onderzocht concludeert de NHG. Ramadhin: “Daarom wordt Ivermecine wereldwijd als trial ingezet, als experiment en niet als officiële behandeling.”

Advertenties

Saturday 26 November
Friday 25 November
Thursday 24 November